Αντιπολεμική Συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, Παρασκευή 10/6

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΝΑΤΟ

 

Συγκέντρωση: Παρασκευή 10 Ιουνίου, 7μμ, Πλατεία Πατριάρχου Νέα Φιλαδέλφεια

 

Διαδήλωση: Τετάρτη 29 Ιουνίου, 7μμ, Προπύλαια – Αμερικάνικη Πρεσβεία

 

 

Στις 29-30 Ιουνίου γίνεται στη Μαδρίτη η Ετήσια Σύνοδος του ΝΑΤΟ την περίοδο που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΕΕ με τη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και οι δυτικοί ιμπεριαλιστές στέλνουν όλο και πιο αναβαθμισμένο στρατιωτικό εξοπλισμό. Η προσπάθεια ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι μια κίνηση που θα αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο για κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

Στη Σύνοδο της Μαδρίτης είναι καλεσμένοι και σύμμαχοι από διάφορες γωνιές του πλανήτη, υπογραμμίζοντας την αμερικανική γραμμή για παγκόσμιο ρόλο του ΝΑΤΟ. Θα είναι μια Σύνοδος κλιμάκωσης της νατοϊκής επιθετικότητας, ενίσχυσης των υποδομών και αναδιάταξης των στρατιωτικών δυνάμεών του, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι νέες ανάγκες του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα. 

Αυτή η απειλή εξάπλωσης και γενίκευσης των πολέμων, μαζί με τη ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών σε παγκόσμια κλίμακα (ξεπέρασαν τα 2 τρισ. δολάρια το 2022) βάζουν σε κίνδυνο την επιβίωση της ανθρωπότητας. Ενεργειακή φτώχεια, πείνα, θάνατοι, προσφυγιά.

Με «σπασμένα τα φρένα» της εμπλοκής στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κρυφά από τον λαό, η κυβέρνηση της ΝΔ μας σέρνει όλο και πιο βαθιά στο επικίνδυνο μονοπάτι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των κινδύνων που έχουν. Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ο λαός μαθαίνει  από την κυβέρνηση άλλης χώρας (!) πως η Ελλάδα θα στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, Την μια από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν, ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει οβίδες στην Ουκρανία, την άλλη απ’ τον  Γερμανό καγκελάριο Σολτς, που προσφέρθηκε να πουλήσει άρματα μάχης στην θέση αυτών που θα πάνε στην Ουκρανία.. 

Η  προκλητική μυστική διπλωματία των Μητσοτάκη, Δένδια, και όλης της κυβέρνησης,  η απόκρυψη των αποστολών οπλισμού στο καθεστώς Ζελένσκι,  η πειρατική αρπαγή του ιρανικού πετρελαίου από ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο, ύστερα από εντολή των ΗΠΑ με άμεση συνενοχή του ελληνικού κράτους, που οδήγησε στην παράνομη δέσμευση δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων στον Περσικό από το Ιράν με ομήρους 47 ναυτεργάτες είναι τα τελευταία επεισόδια της τυχοδιωκτικής, φιλοπόλεμης πολιτικής της κυβέρνησης. 

Η πλήρης συμπόρευση της κυβέρνησης με τις πιο επιθετικές πλευρές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν κατευνάζει αλλά οξύνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.  Η κάθε άρχουσα τάξη διεκδικεί για λογαριασμό της, την μερίδα του λέοντος στον ενεργειακό πλούτο της Α Μεσογείου, η κάθε μια “ποντάροντας” στις δικές της συμμαχίες, με αποτέλεσμα δυσβάσταχτη κούρσα εξοπλισμών, εθνικισμό, πόλεμο. Μόνο για τα άρματα το κόστος που ανακοινώνεται είναι από 1,3-1,9 δισ. ευρώ, που προστίθεται πλάι στα 3 δισ. των Rafale, στο 1,5 δις γις τις φρεγάτες κλπ κλπ. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη, ο πληθωρισμός τον Μάιο έφτασε στο 10,7% και η τιμές των βασικών αγαθών καλπάζουν(ενέργεια, τρόφιμα κλπ).

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, την οποία στηρίζουν και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση. Αντίθετα έχουν πολλά να χάσουν, όπως συμβαίνει εδώ και τόσα χρόνια, από την παραμονή στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό απαιτείται άμεσα αγώνας για  να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, να παλέψουμε  ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους που θύματα έχουν τις δικές μας ανάγκες. Να μην πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι για τους δικούς τους πολέμους κι ανταγωνισμούς.   

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ

 

  • ΕΞΩ η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Όχι στην είσοδο Σουηδίας-Φιλανδίας. Πάλη όλων των λαών για τη διάλυσή του.
  • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία
  • Καμία εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά
  • Όχι στους Εξοπλισμούς, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, τους μισθούς και τις συντάξεις

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ