Ανταπόκριση από την αντιπολεμική συγκέντρωση στου Ζωγράφου στις 18/3

Έγινε χτες Παρασκευή 18/3 παρέμβαση και πορεία στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, στο πλαίσιο της αντιπολεμικής καμπάνιας που πραγματοποιεί η ΟΚΔΕ στις γειτονιές το τελευταίο διάστημα για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στον Πόλεμο και την Ακρίβεια» τις προηγούμενες μέρες έγιναν εξορμήσεις στη γειτονιά, για την προετοιμασία της χθεσινής κίνησης  (με πανό, αφίσες, προκηρύξεις κτλ). Με τον πόλεμο να απειλεί ακόμα περισσότερο και να προμηνύει κι άλλες καταστροφές, είναι σημαντικό να γίνει αγώνας σε κάθε γειτονιά!

Με ανακοινώσεις, μοίρασμα υλικού και συνθήματα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε έστω κι ένα μικρό κλίμα διαδήλωσης στην περιοχή. Παρά την παρουσία της αστυνομίας, καταφέραμε να βγούμε στο δρόμο και να κάνουμε μια σύντομη διαδήλωση, έχοντας μπροστά το πανό μας και φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δεν θέλουμε τον πόλεμο και τους εξοπλισμούς – Κάτω η ακρίβεια, αυξήσεις στους μισθούς», «Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό», «Κανένα σπίτι κρύο – σκοτεινό, Δημόσια Ενέργεια για όλο τον λαό».

Η ΟΚΔΕ θα συνεχίσει τον αγώνα στις γειτονιές (και στου Ζωγράφου), για να δημιουργηθούν παντού αντιπολεμικές επιτροπές κατοίκων σε γειτονιές. Για ένα αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας! Για να διώξουμε βάσεις, ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ) και την πολεμοχαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη.