ΗΠΑ – Aντιπολεμικές κινητοποιήσεις, 1-7 Μαρτίου

ΗΠΑ – Aντιπολεμικές κινητοποιήσεις, 1-7 Μαρτίου

 

Μετάφραση από:

https://socialistaction.org/2022/02/28/march-1-7-events-in-the-bay-area-no-to-us-nato-war-in-ukraine/

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΡΑ!

Όχι στο ΝΑΤΟ και την επέκτασή του (μια κεντρική αιτία της σημερινής κρίσης)

Όχι πόλεμος με τη Ρωσία! Όχι κυρώσεις!

 

Χρηματοδοτείστε τις ανθρώπινες ανάγκες, την εκπαίδευση, την υγεία, την στέγαση και το περιβάλλον, όχι τον πόλεμο!

Σταματήστε τους πολέμους ενάντια στους εργαζόμενους λαούς, τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό!

 

Όλοι στις εθνικές και διεθνείς μέρες δράσης, 1-7 Μαρτίου

(ακολουθεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων)

Στις 23/2, 903 αντιπολεμικοί ακτιβιστές σε όλη τη χώρα συναντήθηκαν διαδικτυακά, για να ακούσουν τις παρατηρήσεις των επικεφαλής 13 αντιπολεμικών οργανώσεων των ΗΠΑ, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε μια πλατιά συζήτηση για την αναγκαία απάντηση στις τελευταίες πολεμικές κινήσεις των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Το ομόφωνο αποτέλεσμα ήταν μια ενωτική διεθνής εβδομάδα διαδηλώσεων στις 1-7 Μάρτη.

 

Σημείωμα που συνοδεύει το κάλεσμα: Οι ΗΠΑ επιθετικά επέκτειναν το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα και εξόπλισαν στρατιωτικά 30 χώρες-μέλη του, ενώ εδώ και χρόνια οργανώνουν πολεμικές μανούβρες στα σύνορα και τις ακτές της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει πάνω από 100 κυρώσεις στη Ρωσία πριν απ’ αυτό το μήνα. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν και οργάνωσαν το φασιστικό πραξικόπημα του 2014, που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας. Αυτή η ελεγχόμενη πραξικοπηματική κυβέρνηση απαγόρεψε τη ρωσική γλώσσα και εγκαθίδρυσε φασιστικές πολιτοφυλακές που προέλασαν στην Ανατολική Ουκρανία, επιτιθέμενες σε ρωσόφωνες περιοχές. Παραβιάζοντας περίπου 100 συμφωνίες κατάπαυσης πυρός, οι ΗΠΑ εξόπλισαν τον ουκρανικό στρατό για να συντρίψει αμείλικτα τις δύο μικρές αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες.

Σε αλληλεγγύη και ενότητα,

(ακολουθούν οι υπογραφές των οργανωτών με κυριότερη την United National Antiwar Coalition)