Η Αττική στο έλεος του χιονιά και των «α(χ)ρίστων» της κυβέρνησης – Συγκέντρωση διαμαρτυριας: Παρασκευή 28/1, 19:00, Συνταγμα

Η Αττική στο έλεος του χιονιά και των «α(χ)ρίστων» της κυβέρνησης

Είναι επικίνδυνοι – Να τους διώξουμε, πριν μας πεθάνουν!

 

Συγκέντρωση διαμαρτυριας: Παρασκευή 28/1, 19:00, Συνταγμα

 

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους πολίτες αβοήθητους στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Εδώ και πέντε ημέρες ήταν γνωστό πως η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα χτυπούσε την Αττική, όπως γνωστή ήταν και η έντασή της, με τους αρμόδιους να δηλώνουν «απολύτως έτοιμοι για αρκετές ημέρες χιονόπτωσης» (όπως έλεγε π.χ. ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης). Η ετοιμότητα δεν φάνηκε πουθενά, καθώς μέσα στις πρώτες 3 ώρες χιονόπτωσης έκλεισαν όλες οι κεντρικές αρτηρίες της περιφέρειας, με αποκορύφωμα την Αττική οδό. Ο «πιο σύγχρονος» και σίγουρα πιο ακριβοπληρωμένος δρόμος της χώρας μετατράπηκε σε Γολγοθά για χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι έμειναν εγκλωβισμένοι, κάποιοι και όλη νύχτα, διότι η εταιρία διαχείρισης για τη μόνη λειτουργία που μερίμνησε ώστε να δουλεύει απρόσκοπτα, ήταν τα πανάκριβα διόδια, συνεχίζοντας να εισπράττει τα 2,80 ευρώ, ενώ ο δρόμος ήταν κλειστός! Όμως η ευθύνη δεν είναι μόνο της Αττικής Οδού, καθώς ο μηχανισμός του «επιτελικού κράτους» δεν μπόρεσε να διατηρήσει κανέναν κεντρικό δρόμο ανοιχτό (Μεσογείων, Κατεχάκη, Κηφισίας κ.λπ.). Άφαντος και ο δήμαρχος «ζεν-πρεμιέ» Μπακογιάννης, που είναι ικανός μόνο για ακριβοπληρωμένες φιέστες και «δωράκια» σε εργολάβους-κολλητούς.

Ταυτόχρονα, προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν σε δεκάδες περιοχές, που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από εχθές 24/1 το απόγευμα, με εκατοντάδες οικογένειες να μην μπορούν να ζεσταθούν και να τραφούν. Επίσης, η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης έκλεισε, με εκατοντάδες επιβάτες να εγκλωβίζονται σε ενδιάμεσους σταθμούς, φτάνοντας στο σημείο να μισθώσουν οι ίδιοι ιδιωτικά λεωφορεία, ενώ η εταιρία διαχείρισης δεν τους έδωσε ούτε νερό. Τα προβλήματα έφτασαν μέχρι και τα νοσοκομεία όπου ασθενείς και εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά, ενώ σε μερικές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η σίτιση των ασθενών (νοσοκομείο Σωτηρία).

Ο κυνισμός και η αλητεία της κυβέρνησης φάνηκε και από την προσπάθεια να λειτουργήσουν τελευταία στιγμή τα σχολεία με τηλεκπαίδευση, που σε μεγάλο μέρος κατέληξε σε φιάσκο.

Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος στον οποίο μπήκαν χιλιάδες πολίτες έχει συγκεκριμένο υπεύθυνο. Αυτός δεν είναι ούτε οι «πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες», ούτε οι «άπειροι οδηγοί που δεν ξέρουν να οδηγούν στο χιόνι». Δεν είναι τίποτε από αυτά που επικαλείται η κυβέρνηση, στο γνωστό μοτίβο της «ατομικής ευθύνης». Είναι η εγκληματική, επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ακραία νεοφιλελεύθερη και άγρια ταξική πολιτική της, που «σκοτώνουν» μαζικά: Με τη διάλυση του ΕΣΥ και την εμπορευματοποίηση της υγεία προς όφελος των ιδιωτών, αφήνοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών από την πανδημία να αυξάνεται διαρκώς. Με την ακρίβεια, όπου στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς», δηλαδή του κέρδους και της ασυδοσίας των επιχειρηματιών (ειδικά του μεγάλου κεφαλαίου), έχει αφήσει τις τιμές να καλπάζουν στα βασικά είδη ανάγκης φέρνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση. Με τους απανωτούς αντεργατικούς νόμους και την καταστολή, με την οποία προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία. Με τους πανάκριβους εξοπλισμούς, ενώ πετσοκόβονται όλες οι κοινωνικές δαπάνες και ξεκοκαλίζονται δισ. για κάθε «ημέτερο» και για προκλητικές φιέστες. Γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν είχε κάνει καμία προετοιμασία, για κάτι το οποίο ήταν μέρες γνωστό ότι θα συμβεί.

Το χάος το οποίο δημιουργήθηκε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλυφθεί με αποζημιώσεις-κοροϊδία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες στο όνομα της «μείωσης του κράτους» έχουν διαλύσει υποδομές και υπηρεσίες, τις έχουν ξεπουλήσει στους ιδιώτες, που κοιτούν να θησαυρίσουν με κάθε ευκαιρία (Αττική οδός, Τραινοσέ κ.λπ.).

Όλοι εμείς, τα θύματα αυτής της πολιτικής, με την ανάπτυξη των αγώνων μας, να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτή την καταστροφή διαρκείας, ώστε όντως να φυσήξει η «ελπίδα» που θα τους διώξει, πριν μας πεθάνουν. 

 

Αποκατάσταση των ζημιών – αποζημίωση των πληγέντων μέχρι το τελευταίο ευρώ

Κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση των οδικών δικτύων, του ΟΣΕ, των βασικών υποδομών

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – Όχι για χρέος, εξοπλισμούς, πλούσιους

 

24.1.2022

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ