Μαθητική Αντεπίθεση: Κανένας νέος έξω από την εκπαίδευση – Αγώνας Διαρκείας! – Κινητοποίηση: Παρασκευή 3/9, 7 μμ, Προπύλαια

40.000 ΝΕΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΕΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9, 7 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Την ίδια στιγμή που οι πυρκαγιές σάρωσαν τη χώρα καίγοντας πάνω από 1,3 στρέμματα δασικής έκτασης και εργαζόμενοι και νεολαία θρηνούμε δεκάδες χιλιάδες θύματα από την υγειονομική κρίση, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη λύση για τον 1,5 χρόνο τηλε-εκπαίδευσης στα σχολεία: πέταγμα εκτός πανεπιστημίων πάνω από 40.000 μαθητών με τη θέσπιση της ΕΒΕ!!

Από τους 103.000 συνολικά υποψήφιους, περίπου 63.000 πέρασαν στο πανεπιστήμιο, δηλ. περίπου το 40% κόπηκε!! 16.000 θέσεις στις σχολές μένουν κενές, ενώ δεκάδες τμήματα δεν έχουν καθόλου εισακτέους ή έχουν μόνο μερικές δεκάδες, με αποτέλεσμα να καλύπτονται πολύ λιγότερες από τις μισές διαθέσιμες θέσεις. Τα τμήματα αυτά θα είναι τα πρώτα που θα οδηγηθούν στο κλείσιμο, στο νέο σαρωτικό κλείσιμο σχολών που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Σπέρνουν την αμορφωσιά στη νεολαία και την ωθούν προς την επαγγελματική κατάρτιση με την Κεραμέως να δηλώνει πως δήθεν θα προσθέσει 20.000 θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ από φέτος, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που τους «καίει» είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη πελατεία για τους φίλους τους, κολλεγιάρχες και φροντιστηριάρχες. Ετοιμάζουν την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για να καταργηθεί πλήρως η δημόσια – δωρεάν παιδεία και να αλωνίζουν οι ιδιώτες-αετονύχηδες στην παιδεία, δημιουργώντας την Αγορά της Εκπαίδευσης: μετατρέποντας την παιδεία σε εμπόρευμα, όπου κάθε «υπηρεσία», «κατάρτιση» θα αγοράζεται και θα πωλείται, όπου οι μαθητές και οι φοιτητές θα είμαστε πελάτες και θα σπουδάζουμε ανάλογα με το μέγεθος του πορτοφολιού μας!!

Ήδη με το άνοιγμα των σχολείων ετοιμάζουν να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων που έχουν ήδη ψηφίσει, με προεξέχουσα την Τράπεζα Θεμάτων, που θα ισχύσει από φέτος για την Α’ Λυκείου. Το μέτρο αυτό είχε οδηγήσει το 2014, που εφαρμόστηκε τελευταία φορά το 75% των μαθητών να κοπούν σε τουλάχιστον 1 μάθημα, ενώ το 25% έμεινε μετεξεταστέο. Ακολουθούν και τα υπόλοιπα μέτρα:

1. «Οικονομική αυτονομία»: κάθε σχολείο θα έχει δικό του οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο, όπως μια επιχείρηση, με κύριο σκοπό να προσελκύσει πόρους για να λειτουργήσει, καθώς οι δημόσιοι πόροι θα ελαχιστοποιηθούν ή/και θα μηδενιστούν. Βασικές πηγές εσόδων: εμπορευματοποίηση σχολικών αιθουσών, προσέλκυση χορηγών κ.α.

2. «Διοικητική αυτονομία»: κάθε σχολείο θα χρειάζεται και το διευθύνοντα σύμβουλό του, αφού θα λειτουργεί ως επιχείρηση. Το ρόλο αυτό θα τον έχει ο διευθυντής, αφού αποκτά υπερεξουσίες, πρακτικά καταργώντας το σύλλογο διδασκόντων. Ο διευθυντής θα μπορεί να απολύει εκπαιδευτικούς ανάλογα με την αξιολόγηση τους.

3. «Παιδαγωγική αυτονομία»: εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου, πράγμα που σημαίνει την κατάργηση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό πλασάρεται με το πρόσχημα ότι έτσι καλλιεργείται η κριτική σκέψη των μαθητών. Αυτό θα δημιουργήσει σχολεία διαφορετικών «ταχυτήτων», καθώς τα σχολεία φτωχών γειτονιών και της επαρχίας δεν θα λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο μόρφωσης με τα σχολεία των πλουσιότερων περιοχών.

4. «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών»: κάθε εκπαιδευτικός θα αξιολογείται με βάση αν διδάσκει τα ψέματα του Υπουργείου και της κυβέρνησης στους μαθητές π.χ. στην Ιστορία ή σε δήθεν μαθήματα «Επιχειρηματικότητας» και με βάση αν εφαρμόζει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, δηλαδή αν βρίσκει χορηγούς, παρουσιάζοντας διάφορα « διαθεματικά » και «καινοτόμα» προγράμματα. Θα βαθμολογείται αρνητικά αν αγωνίζεται, αν συνδικαλίζεται και απεργεί, αν προσπαθεί να ενώσει μαθητές και γονείς για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αρνητική αξιολόγηση θα οδηγεί σε απόλυση, ποινική διώξη ή μετακίνηση σε σχολεία πιο φτωχών γειτονιών.

Όλα αυτά για να πληρώσουμε οι «από κάτω» τα σπασμένα της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, για να κερδοσκοπήσει πάνω στις ανάγκες μας μια ισχνή οικονομική και πολιτική ελίτ. Η ελληνική οικονομία μπαίνει για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία σε κατάσταση άτυπης χρεοκοπίας και το 50% του πληθυσμού ζει γύρω από τα όρια της φτώχειας. Το χρέος έχει εκτοξευτεί στο 210% του ΑΕΠ, ενώ ένα πιθανό 4ο lockdown το φθινόπωρο θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και οι ΜΕΘ αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι, με την κυβέρνηση να μην έχει κάνει καμία ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του. Όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, υιοθετώντας ξανά την περσινή εγκληματική της στάση, αλλά χρησιμοποιεί τους ανεμβολίαστους ως εργαλείο για να προωθήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Για να διαιρέσει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Για να εντείνει και να αναβαθμίσει τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις στις πλάτες μας(π.χ. πανεπιστημιακή αστυνομία στα πανεπιστήμια για να ελέγχει πιστοποιητικά εμβολιασμού).

Ο προϋπολογισμός για την υγεία ολοένα και μειώνεται, αφού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό, όχι μόνο δεν φτιάχνει ΜΕΘ, αλλά απολύει μάλιστα τους εργαζόμενους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο και ζητάει πίσω και τον πρώτο μισθό του Σεπτέμβρη. Άλλωστε, απώτερος σκοπός τους είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας, στα πλαίσια των νέων μέτρων λιτότητας.  Χωρίς να ανεχόμαστε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, εμείς οι ίδιοι πρέπει να προάγουμε τον καθολικό εμβολιασμό στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς μας, τις γειτονιές μας. Η ίδια η νεολαία και η εργατική τάξη πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της επιβάλλοντας τον εμβολιασμό, ως πολύτιμο και αναγκαίο όπλο απέναντι στην πανδημία.

Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Απέναντι λοιπόν σε όλη αυτή την τεράστια και πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στον συνδικαλισμό, στην εργασία, στη ζωή. Να υπερβούμε τις διαιρέσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Όλοι μαζί ενωμένοι, με το άνοιγμα των σχολείων μας, να ξεκινήσουμε ένα κίνημα καταλήψεων διαρκείας, με συνελεύσεις, δομές αυτοοργάνωσης, συντονιστικά καταλήψεων. Με κοινωνικές συμμαχίες με τους καθηγητές μας, με φοιτητές και με τους εργαζόμενους γονείς μας. Αγώνας διαρκείας μέχρι την ανατροπή της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, μέχρι να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Ανοίγοντας τον δρόμο για την ανατροπή της εγκληματικής κυβέρνησης των αχρ(ί)στων.

Άμεση κατάργηση της ΕΒΕ & της Τράπεζας Θεμάτων – Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης

Έξω η αστυνομία από σχολεία και σχολές

Κάτω η εγκληματική και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι αντεκπαιδευτικοί νόμοι της Κεραμέως

Λειτουργία των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας(15 μαθητές ανά τάξη, μαζικές προσλήψεις κτλ.)

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς, καταστολή, πλούσιους.

Πάλη για καθολικό εμβολιασμό – Ενάντια στην τιμωρία των ανεμβολίαστων και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

http://math-antepithesi.blogspot.com