Έχασε τη ζωή του ο λιμενεργάτης που χτυπήθηκε από κλαρκ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΛΑΡΚ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ

Κατέληξε στις 19/6 ο 59χρονος λιμενεργάτης που χτυπήθηκε από Κλαρκ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεγαλώνοντας την λίστα εργατικών δυστυχημάτων-δολοφονιών. Ο εργαζόμενος είχε χτυπηθεί την ώρα της δουλειάς του από ένα Κλαρκ στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και μετά νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και κατέληξε.

Οι εργοδότες πάντοτε προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στους εργαζόμενους, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι βασικότεροι λόγοι που οι εργαζόμενοι καταλήγουν να τραυματίζονται ή και να χάνουν την ζωή τους από ατυχήματα εν ώρα εργασίας είναι η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση της δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά το κράτος έκτακτης ανάγκης που έχει οικοδομήσει η ΝΔ ήδη από το 2012 (αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά) και το δόγμα του “νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη”. Χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά εργάζονται κάτω από ασφυκτικούς ρυθμούς δουλειάς με στόχους και πλάνα εργασίας, που για να επιτευχθούν θα πρέπει να δουλεύουν σε τρελούς ρυθμούς, κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ζωή κάθε εργαζόμενου, ειδικά σε χώρους με βαριά μηχανήματα, όπως είναι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 59χρονου λιμενεργάτη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία νομοθέτησε την κατάργηση του 8ωρου και την απλήρωτη εργασία και κάνει πλάτες σε κάθε εργοδότη που θέτει τους εργαζόμενούς του σε κίνδυνο καθημερινά για να εξυπηρετήσει τα κέρδη του.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να παλέψουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Γιατί ο εργασιακός μεσαίωνας που μας έχουν επιβάλει, μας θέλει να παίζουμε καθημερινά την ζωή μας κορώνα γράμματα για τα κέρδη των λίγων, την ώρα που εμείς ζούμε σαν δούλοι, που δουλεύουμε όλη μέρα χωρίς πολλές φορές να μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας. Πρέπει να παλέψουμε για το δικό μας δίκιο, το δίκιο των εργαζομένων!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

email: [email protected]