ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Συλλαλητήριο Πέμπτη 11/3 13:00 Αγ. Βενιζέλου για το όργιο αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

 

Γ’ ΕΛΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

(με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2021, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 13.00 μ.μ.

(Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ. έως 14.00 μ.μ.)

Η Γ ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που εκτυλίσσεται στο Α.Π.Θ. από τις 6.00 το πρωί σήμερα. Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση οργάνωσαν την εκκένωση της Πρυτανείας, παρόλο που οι φοιτητές από χθες είχαν δημόσια τοποθετηθεί ότι σήμερα θα λήξουν την κατάληψη και θα αποχωρήσουν με πορεία η οποία και είχε αναγγελθεί για τις 11.00 π.μ.

Η αστυνομία έστησε άλλη μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των φοιτητών και της κοινωνίας. Από τα χαράματα απέκλεισε το Α.Π.Θ. και δυνάμεις της εισέβαλαν στην Πρυτανεία με συνοδεία ελικόπτερου και ντρόουν. Ξάπλωσαν κάτω τους φοιτητές, τους έδεσαν τα χέρια, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές οι οποίες ξεπέρασαν τις 40. Οι φοιτητές αντέδρασαν στις βάρβαρες ενέργειες και τη βία και η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άγριο κυνηγητό με τη χρήση χημικών. Την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και σε φοιτητές και καθηγητές , εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, εκλεγμένους συνδικαλιστές που άρχισαν να έρχονται για να καταγγείλουν τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας. Απέκλεισαν δημοσιογράφους και νομικούς για να αποκρύψουν τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το όργιο καταστολής ενάντια στους φοιτητές που μαζικά αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της που έχει γενικευτεί και αποτελεί καθημερινό φαινόμενο με τις προσπάθειες διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων και τον έλεγχο στις γειτονιές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις προσπαθούν να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου για να ανακόψουν κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική τους.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Οι φοιτητές με τα μαζικά συλλαλητήριά τους δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επικρατήσει ο νόμος των ΜΑΤ και της κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο των πανεπιστημίων. Οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των φοιτητών ενάντια στο νόμο έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης , ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1.00 μ.μ.. Κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση 12.00 μ. 2.00 μ.μ.

 

Η βάρβαρη καταστολή του αγώνα των φοιτητών δεν θα περάσει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Ε’ ΕΛΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 (με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2021, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 13.00 μ.μ.

(Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ.  έως 14.00 μ.μ.)

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που εκτυλίσσεται στο Α.Π.Θ. από τις 6.00 το πρωί σήμερα. Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση  οργάνωσαν την εκκένωση της Πρυτανείας, παρόλο που οι φοιτητές από χθες είχαν δημόσια τοποθετηθεί ότι σήμερα θα λήξουν την κατάληψη και θα αποχωρήσουν  με πορεία η οποία και είχε αναγγελθεί για τις 11.00 π.μ.

Η αστυνομία έστησε άλλη μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των φοιτητών και της κοινωνίας. Από τα χαράματα απέκλεισε το Α.Π.Θ. και δυνάμεις της εισέβαλαν στην Πρυτανεία με συνοδεία ελικόπτερου και ντρόουν. Ξάπλωσαν κάτω τους φοιτητές, τους έδεσαν τα χέρια, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές οι οποίες ξεπέρασαν τις 40. Οι φοιτητές αντέδρασαν στις  βάρβαρες ενέργειες και τη βία και η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άγριο κυνηγητό με τη χρήση χημικών. Την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και σε φοιτητές και καθηγητές που άρχισαν να έρχονται για να καταγγείλουν τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας. Απέκλεισαν δημοσιογράφους και νομικούς για να αποκρύψουν τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το όργιο καταστολής ενάντια στους φοιτητές που μαζικά αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της που έχει γενικευτεί  και αποτελεί καθημερινό φαινόμενο με τις προσπάθειες  διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων και τον έλεγχο στις γειτονιές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις προσπαθούν να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου για να ανακόψουν κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική τους.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Οι φοιτητές με τα μαζικά συλλαλητήριά τους δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επικρατήσει ο νόμος των ΜΑΤ και της κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο των πανεπιστημίων. Οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των φοιτητών ενάντια στο νόμο έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1.00 μ.μ.. Κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση 12.00 μ. 2.00 μ.μ.

 Η βάρβαρη καταστολή του αγώνα των φοιτητών δεν θα περάσει