Η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της (του Δημήτρη Κατσορίδα)

Ύστερα από πέντε χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της.

Στις 7 Οκτώβρη το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Όσοι υπήρξαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονικών ενεργειών σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, των μελών του ΠΑΜΕ, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα κ.ά., θα πρέπει να πληρώσουν για τις εγκληματικές πράξεις τους.

Οποιαδήποτε απόφαση πέρα από την καταδίκη θα αποτελέσει σκάνδαλο και προσβολή όλων των θυμάτων της Χ.Α. Αν αθωωθούν, θα έχουμε, από την επόμενη κιόλας ημέρα, τα Τάγματα Εφόδου να βγαίνουν ξανά στους δρόμους και να κάνουν ξανά τα ίδια. Κανένα ξέπλυμα στην εγκληματική φυσιογνωμία της ναζιστικής οργάνωσης.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι το αυγό του φιδιού μπορεί να εκλείψει με μια δικαστική απόφαση. Θα συνεχίσει να θρέφεται από τις εξουσιαστικές σχέσεις, την εθνικιστική υστερία, τις πολεμοκάπηλες κραυγές, τη φτώχεια, την ανεργία, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τις επιθέσεις στους πρόσφυγες, στην ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, στη νεολαία και στα συνδικάτα. 

Παρ’ όλα αυτά, η αυστηρή τιμωρία θα αποτελέσει μια σημαντική νίκη για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά κινήματα. 

Ήδη, πολλά συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις για στάση εργασίας, μεταξύ αυτών η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, το οποίο προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συμμετοχή την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη 2020, έξω από το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

 

Δημήτρης Κατσορίδας

Exit mobile version