Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ακόμα δύο συνάδελφοι νεκροί εν ώρα εργασίας στο Π. Φάληρο

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στις 14/7 στο Παλαιό Φάληρο, δύο εργάτες οικοδομής, με καταγωγή από το Ιράν, έχασαν την ζωή τους. Συγκεκριμένα, το αναβατόριο της οικοδομής στην οποία εργάζονταν κατέρρευσε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να πέσουν από μεγάλο ύψος και να τραυματιστούν θανάσιμα. Δεν υπήρχε καμία απαραίτητη πιστοποίηση για ένα τέτοιο μηχάνημα ούτε προφανώς είχε πραγματοποιηθεί κάποιος έλεγχος ή συντήρηση. Οι εργαζόμενοι με ευθύνη της εργοδοσίας δούλευαν χωρίς καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Η μη παροχή μέτρων προστασίας και η ελλιπής ή ανύπαρκτη συντήρηση των χώρων δουλειάς αποτελεί πάγια τακτική των εργοδοτών με συνέπεια την δραματική αύξηση των ατυχημάτων και των θανάτων εν ώρα εργασίας. Ο κλάδος της οικοδομής αποτελεί ένα από το πιο σκληρά πληττόμενα κομμάτια της εργατικής τάξης με αποκορύφωμα 8 εργατικά δυστυχήματα- δολοφονίες μόλις τον τελευταίο ενάμιση μήνα!

Τεράστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ. Με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού εξαπέλυσε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας με μια σειρά αντεργατικών μέτρων και ΠΝΠ (απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, διευθυντικό δικαίωμα κτλ.) ανοίγοντας έτσι κι άλλο τις ορέξεις των εργοδοτών. Ταυτόχρονα, με το χουντικό νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων οικοδομεί το δολοφονικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ώστε να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην αντισταθούν στην βάρβαρη αυτή επίθεση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτό-οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με τους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, να ξεφορτωθούμε μια και καλή κυβερνήσεις και αφεντικά που θέλουν να δώσουμε κυριολεκτικά το αίμα μας για τα συμφέροντά τους, και να αγωνιστούμε για τις ανάγκες μας. Να τσακίσουμε μια και καλή τη βαρβαρότητα του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης που μας επιβάλλουν οι μνημονιακοί. Να επιβάλλουμε παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, ότι Νόμος Είναι το Δίκιο του Εργάτη.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των συναδέλφων. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών γύρω από την εργατική δολοφονία. Η εργοδοσία και οι «υπεύθυνοι-ανεύθυνοι» που εμπλέκονται πρέπει να λογοδοτήσουν.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ