Σε διαθεσιμότητα 300 εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ. Να απαγορευτούν οι απολύσεις

Σε διαθεσιμότητα 300 εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ!

Με την αιτιολογία του κορονοϊού αλλά και τις δύσκολες, όπως ισχυρίζεται, συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του χάλυβα, η εργοδοσία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ βάζει λουκέτο ενός μήνα στα εργοστάσια των θυγατρικών του που παράγουν χάλυβα και βρίσκονται στην Ελλάδα (Σιδενόρ, Sovel, Έρλικον, Πράκσυς και Ετήλ). Παράλληλα, θέτει τους 300 περίπου εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ σε διαθεσιμότητα, από τις 2 Απριλίου έως και την 3η Μαΐου, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις εργατοκτόνες ΠΝΠ που ψήφισε τις τελευταίες μέρες αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιο στη λύσσα των εργοδοτών: Χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς, εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους για να τους  κλέψουν ακόμη και την πενιχρή επιδότηση των 800€  κτλ..

Η μαύρη προπαγάνδα του  «Μένουμε Σπίτι» και  της «ατομικής ευθύνης» που προσπαθούν να επιβάλλουν έχει στόχο να αθωώσει τους πραγματικούς υπεύθυνους: Όλες τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές που διέλυσαν  το Σύστημα Υγείας, τσάκισαν το βιοτικό μας επίπεδο και  οδηγούν σε ασθένειες και θανάτους.  Η φαιδρότητα αυτής της προπαγάνδας αποδεικνύεται  από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊο, από κυβέρνηση και εργοδότες!    

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ

Τα υποτιθέμενα έκτακτα μέτρα, θα αποκτήσουν πολύ σύντομα μόνιμο χαρακτήρα με μοναδικό στόχο την κρίση και την χρεοκοπία  της οικονομίας με την πανδημία του κορωνοϊού  να την πληρώσουμε για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι.  Το «Μένουμε Σπίτι» είναι ταυτόχρονα κι ο τρόπος παράλυσης κάθε προσπάθειας αντίστασης και ξεσηκωμού των εργαζομένων απέναντι στη νέα αυτή επίθεση  Κυβέρνησης-εργοδοτών.

Προσεχτικά και με τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουμε την υγεία μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, να διαμαρτυρηθούμε με οποιοδήποτε τρόπο  με ενότητα και αλληλεγγύη, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά. Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε  την Αντεπίθεση μας για  να απαιτήσουμε την κατάργηση των μνημονίων που οδηγούν τους εργαζόμενους σε ασθένειες και  έχουν φέρει την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην διάλυση.

Άμεσα και μέσα από τους αγώνες μας πρέπει να απαιτήσουμε:

– Καμία εφαρμογή των ΠΝΠ. Καμία μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας σε κανέναν  εργαζόμενο – Απαγόρευση των απολύσεων.

– Να διασφαλιστούν οι μισθοί των  εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που κλείνουν και με νόμο του κράτους, Να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

– Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και να εγκαθιδρύσουμε ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας για όλους και ιδιαιτέρα για όλα τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας (φτωχούς, άνεργους, συνταξιούχους κλπ).

–  Να επιταχθούν όλα τα αποθέματα που είναι αναγκαία για την επιβίωση του πληθυσμού, καθώς και οι αλυσίδες μεταφοράς και διανομής τους.

 Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

– Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι δωρεάν για όλους, άμεσες & μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών.

– Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Να βγούμε από το Ευρώ και την Ε.Ε. που είναι υπεύθυνη για την φτώχεια και την εξαθλίωση.

– Να απαγορευτεί κάθε νομοθετική δραστηριότητα της κυβέρνησης που δεν σχετίζεται με την εφαρμογή των παραπάνω.

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Επικοινωνία:

Αθήνα, 6951 089 409
Θεσ/νίκη, 6982 268 508 – 2310 265 730
 emailantepithesitonergazomenon@gmail.com