Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus: Ανακόινωση για τις εξελίξεις με τον Κορονοϊό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS
Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 06/2020

Αθήνα, 10/3/2020

 

Κορονοϊός και πολιτικά παιχνίδια
Δεν ενδίδουμε στις υπερβολές των ΜΜΕ – επενδύουμε στην υγεία και στην ενημέρωση
Διεκδικούμε την ενίσχυση της ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν υγείας και κοινωνικής πρόνοιας
Είμαστε αντίθετοι στον σχεδιασμό του “Home Office” και της εξαναγκαστικής εργασίας από το σπίτι

 

Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο της εξάπλωσης του νέου ιού και γινόμαστε δέκτες καθημερινά στη δουλειά και στο περιβάλλον μας της διάσπαρτης ανησυχίας που εξαπλώνεται.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε και τις διάφορες πολιτικές τοποθετήσεις από διάφορα σημεία που με ευκολία λέγονται και αντί να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών επιτείνουν τον πανικό και το αδιέξοδο, προβάλλοντας πολλές φορές γενικολογίες και αντιεπιστημονικές θέσεις στο βωμό της μικροπολιτικής.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό αυτές τις στιγμές να είναι όλοι ψύχραιμοι και κυρίως ενήμεροι για την πραγματική διάσταση του προβλήματος:

Ο νέος ιός δεν είναι θανατηφόρος. Το 80% των ασθενών παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα και δεν χρειάζεται ειδική θεραπευτική αγωγή. Περίπου το 10% με 20% των ασθενών παρουσιάζει συμπτώματα πνευμονίας και χρειάζεται ιατρική και πιθανά νοσοκομειακή περίθαλψή. Μόνο το 3,4% των ασθενών αντιμετωπίζει σοβαρές επιπλοκές και κίνδυνο θνησιμότητας και αφορά κυρίως ηλικιωμένους, επιβαρυμένους ασθενείς με ανοσοκατασταλτικά προβλήματα ή σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ. Ακόμα η παγκόσμια ιατρική έρευνα, καταγραφή και εμπειρία έως τώρα έχει δείξει πως τα παιδιά και τα βρέφη μολύνονται ή ασθενούν πολύ πιο δύσκολα από τον ενήλικο πληθυσμό, σε αντίθεση με την εποχική γρίπη. Τέλος, η χρήση απλής μάσκας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά για την αποτροπή της μετάδοσης. Οι γιατροί κυρίως συνιστούν τη χρήση μάσκας σε ήδη ασθενείς και όχι σε μη νοσούντες. Η πιο αποτελεσματική πρόληψη είναι η τήρηση κανόνων υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποφυγή αγγίγματος μύτης, στόματος, ματιών με τα χέρια, αποφυγή το δυνατόν εμπλοκής σε συνωστισμένο πλήθος).

Ο νέος ιός -παρά το ότι δεν έχει ιδιαίτερα σοβαρή συμπτωματολογία ή μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας- είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός. Μεταδίδεται εύκολα σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού, γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο Για αυτούς τους λόγους οι κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών λαμβάνουν αποφάσεις διακοπής εκδηλώσεων, περιορισμού δρομολογίων μαζικής μεταφοράς, παύσης εργασιών σε διαφόρους χώρους κ.λπ. προσπαθώντας να περιορίσουν την μεγάλη συνάθροιση ανθρώπων και με αυτό το τρόπο την διασπορά του ιού.

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, από την εκμετάλλευση του θέματος από εργοδότες και κυβερνήσεις. Ειδικά, για τα τρία μέτρα του Υπουργείου Εργασίας που ανακοινώθηκαν εχθές:

·         Θεσμοθετούν ακόμα μεγαλύτερη αυθαιρεσία των εργοδοτών για τα ωράρια, που θα μείνει «κληρονομιά» και μετά τον ιό.

·         Απελευθερώνουν πλήρως την εξ αποστάσεως εργασία. Ενώ λένε ότι διευκολύνουν τους εργαζόμενους με παιδιά, δεν μας εξηγούν πως μπορεί κανείς να δουλεύει μαζί με τα παιδιά, ενώ δεν υπάρχει κανένα ρυθμιστικό ή προστατευτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους με αυτές τις μορφές εργασίας.

·         Για τους εργοδότες προβλέπονται μόνο νέα δικαιώματα και εξουσίες, πχ. απαλλάσσονται από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για 3 μήνες (βλ. νέα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία), και χωρίς να ορίζεται καμία υποχρέωσή τους, για επιπλέον προσλήψεις, επενδύσεις για την προστασία των εγκαταστάσεων κλπ.

Η καθημερινότητα της εργασίας στη χώρα, και στις επιχειρήσεις Vodafone, Wind και Victus, είναι γεγονός πως υποβαθμίζει την καθημερινή υγιεινή και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εύκολη μετάδοση του νέου ιού. Συγκεκριμένα:

–     Στην προσπάθεια μεγιστοποίησης κέρδους έχουν χρησιμοποιήσει ως οικονομία κλίμακας την συρρίκνωση και τη συγκεντροποίηση κτηριακών δομών με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να συνωστίζονται σε σχετικά μικρούς χώρους, πολλές φορές με προβλήματα στον σωστό εξαερισμό, έλεγχο του αέρα, της θερμοκρασίας κ.λπ. Επίσης, με περιορισμένο αριθμό τουαλετών σε σχέση με το σύνολο των ανθρώπων σε κάποια κτήρια κ.ο.κ. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την συχνή μετάδοση απλών ασθενειών και παρασίτων. Είναι πρόσφατα και τα 3 περιστατικά ψώρας στο κτήριο του Φαλήρου (Vodafone), όπου μεταδόθηκαν, έως ότου η διοίκηση πάρει κάποια μέτρα. Αυτά τα περιστατικά καταδεικνύουν πόσο ευάλωτοι είναι όλοι μας λόγω των καθημερινών συνθηκών στην εργασία, που περιγράφουμε.

–     Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο της εξοικονόμησης κόστους η Vodafone χρησιμοποιεί σε πολλά τμήματα και ιδιαίτερα στα πολυπληθέστερα call centers την πρακτική των “κοινοχρήστων γραφείων” με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται πληκτρολόγια, γραφεία κλ.π την ίδια ημέρα από 2 ή και 3 εργαζόμενους με ότι αυτό συνεπάγεται. Πριν λίγες ημέρες είχαμε και περιστατικό στην εταιρεία -από όσο γνωρίζουμε μόνο στο τμήμα του TSR call center- όπου ζητήθηκε από τους συναδέλφους εκεί να παραδώσουν τα ακουστικά τους και να γίνει μόνιμη εγκατάστασή τους στη θέση εργασίας για να είναι “κοινόχρηστα”, όπως τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια. Είναι προφανές ότι ακόμη και χωρίς τον ιό αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με πρόσωπο, αυτιά, στόμα είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό να χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους και εγκυμονούν κινδύνους.

–     Η μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων χρησιμοποιεί ΜΜΜ για τη μετακίνηση. Λόγω της υποχρηματοδότησής τους, του χτυπήματος του δημοσίου χαρακτήρα τους τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά τα δρομολόγια με αποτέλεσμα η καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου να είναι το στρίμωγμα και ο συγχρωτισμός χωρίς ουσιαστική υγιεινή στα διάφορα μέσα.

–     Επιπλέον, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών, την αδυναμία να εξυπηρετηθείς άμεσα στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, την τεράστια αναμονή και τον συνωστισμό στα επείγοντα των νοσοκομείων, το γεγονός πως στους γιατρούς στον τομέα της δημόσιας υγείας έχει δοθεί κατεύθυνση να μην παρέχουν άδειες ασθενείας σε εργαζόμενους που έχουν ελαφριές ασθένειες.

–     Είναι επιπλέον ειρωνικό πως η έξαρση του νέου ιού συμβαίνει την ίδια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δεν αφορά μόνο τις συντάξεις και την ουσιαστική ιδιωτικοποίησή τους αλλά αφορά όλο το σύστημα της εθνικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο υποχρηματοδοτείται και καθημερινά πλέον υποβαθμίζεται. Δεν θεωρούμε πως είναι υπερβολή να ισχυριστούμε πως σύντομα θα καλείται ο κάθε εργαζόμενος να πληρώνει για την όποια παροχή υγείας με τρομακτικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία της χώρας.

Τί οφείλουμε να κάνουμε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες σε αυτές τις συνθήκες;

–       Πιστεύουμε πως κατά αρχάς πρέπει να είναι μόνιμος στόχος όλων των σωματείων και των εργαζομένων στη χώρα η ανατροπή του πρόσφατου αντι-ασφαλιστικού νόμου, η αύξηση κονδυλίων για την υγεία και η ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας, με δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και στους ευάλωτους, με άμεσες και μαζικές προσλήψεις γιατρών, με προμήθειες εξοπλισμού. Αν μέσα στους επόμενους μήνες δεν ενισχυθεί -ως άμεσο μέτρο- η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια υγεία με προσωπικό, τότε σε κάθε μελλοντική έξαρση του κάθε ιού θα είμαστε ανοχύρωτοι και ευάλωτοι, εμείς και οι οικογένειές μας.

–       Οφείλουμε άμεσα να διεκδικήσουμε αλλαγή της ιατρικής πρακτικής στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία. Εργαζόμενοι με συμπτώματα εποχικής γρίπης οφείλουν να λαμβάνουν επαρκή άδεια ανάρρωσης ακόμη και αν δεν είναι εμπύρετοί κ.λπ.

–       Οφείλουμε να διεκδικήσουμε άμεση βελτίωση των δημοσίων συγκοινωνιών. Με έμφαση στο δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών,

Επιπλέον στην εργασία μας διεκδικούμε και καλούμε τη διοίκηση δεδομένων των συνθηκών να ανταποκριθεί στα παρακάτω:

–       Δεδομένου πως οι ιώσεις τέτοιου τύπου δεν είναι φαινόμενο που θα εξαφανιστεί, να υπάρξει σχεδιασμός για κτηριακή αραίωση των συναδέλφων και των τμημάτων με καλύτερες συνθήκες υγιεινής. Να σταματήσει ειδικά ο συνωστισμός ανθρώπων ουσιαστικά στο ίδιο δωμάτιο.

–       Ανεξαρτήτως του ιού να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για επαρκή και εργονομικό εξοπλισμό με καλύτερες συνθήκες εξαερισμού και θερμοκρασίας στις αίθουσες κτηρίων, με αντισηπτικό υγρό για τα χέρια σε κάθε κοινόχρηστο χώρο και σε κάθε είσοδο γραφείων, με αυξημένη ετοιμότητα και παρουσία από τους γιατρούς εργασίας σε όλα τα κτήρια.

Άμεσα καλούμε τη διοίκηση:

– να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για κοινόχρηστο εξοπλισμό που επιφέρει υγειονομικούς κινδύνους, όπως πρόσφατα έγινε με τα ακουστικά στο τμήμα του TSR.

– να ανακληθούν οδηγίες και πρακτικές που είναι αμφίβολο το αν βοηθούν την κατάσταση και σίγουρα θέτουν θέμα δημοκρατικών ελευθεριών, όπως στη Wind όπου δόθηκε επίσημη οδηγία αποφυγής συνάθροισης «άνω των 5 ατόμων».

– Να προχωρήσει απαραίτητα, σε οργάνωση καθαριότητας και απολύμανσης των γραφείων, των πληκτρολογίων, των ποντικιών ανάμεσα στις βάρδιες που αλλάζουν και όχι μόνο στο κλείσιμο της ημέρας.

–       Αντίστοιχη οργάνωση καθαριότητας και απολύμανσης να υπάρξει και για τις κοινόχρηστες τουαλέτες εντός των κτηρίων, αύξηση δηλαδή της συχνότητας καθαριότητας με έμφαση ανάμεσα στις βάρδιες.

–       Σε περίπτωση κρούσματος εποχικής γρίπης ή πολύ περισσότερο του νέου ιού, να παράσχει στον ασθενή εργαζόμενο άδεια πλήρων αποδοχών έως ότου είναι ασυμπτωματικός, είναι η μικρότερη δυνατή συνεισφορά στους συναδέλφους που θα ασθενήσουν.

–       Αν σε κάποιο τμήμα ή ομάδα υπάρξει κρούσμα του νέου ιού άμεσα να αναστείλει τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος ή κτηρίου χωρίς περικοπή αποδοχών των συναδέλφων, προκειμένου να αποφύγουμε μεγαλύτερη έξαρση.

–       Αν χρειαστεί αναστολή της λειτουργίας του συνόλου της εταιρίας λόγω σημαντικής έξαρσης του ιού τις επόμενες ημέρες, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, οι αποδοχές και το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο:

–       Κατά αρχάς να είναι ψύχραιμος. Αν κάποιος ασθενήσει στο περιβάλλον του δεν σημαίνει πως αυτόματα είναι ευάλωτος ο ίδιος.

–       Ο καθένας μας να ακολουθεί τους απλούς κανόνες υγιεινής: Καλό πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπό μας, προσοχή στα κοινόχρηστα αντικείμενα. Αν ασθενήσουμε απευθυνόμαστε σε κατάλληλο ιατρό και απαιτούμε άδεια ασθενείας, αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε και να συγχρωτιζόμαστε με οικείους ή με κόσμο για να μη διασπείρουμε περαιτέρω τον ιό.

–       Δεν θεωρούμε ως λύση την τηλε-εργασία, το γνωστό σε όλους “home office”. H διοίκηση σχεδιάζει ουσιαστικά όλοι οι εργαζόμενοι να εργαστούν από το σπίτι. Υπενθυμίζουμε πως με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση προωθεί ατομικές συμβάσεις εργασίας, περιπλέκει σημαντικά την εμπλοκή προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, υπονομεύει τη συλλογική οργάνωση και δράση και δημιουργεί ανοιχτά απεργοσπαστικό μηχανισμό, ο οποίος μειώνει την αποτελεσματικότητα των συλλογικών διεκδικήσεων.  Προφανώς η τηλε-εργασία δεν λύνει το πρόβλημα αλλά μεταθέτει για άλλη μια φορά τις ευθύνες στον εργαζόμενο και ξελασπώνει τις επιχειρήσεις από την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων. Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να παρέχουν εργασία από το σπίτι. Απαιτούμε σε αυτή την περίπτωση από τις διοικήσεις των εταιρειών να διασφαλίσουν την καταβολή του ημερομισθίου κανονικά στους συναδέλφους.

–       Καλούμε επίσης τον κάθε συνάδελφο να είναι σε εγρήγορση και σε επικοινωνία με το σωματείο. Αν η διοίκηση αδιαφορήσει για τις συνθήκες υγείας στους χώρους εργασίας στη δεδομένη κατάσταση θα χρειαστεί η συλλογική απάντησή μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE – WIND – VICTUS