Ποιοι είμαστε

Για τη μαζική επαναστατική, διεθνιστική οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας

Η ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) είναι μια μαρξιστική οργάνωση που παλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για τη νίκη της επανάστασης και την οικοδόμηση μιας αταξικής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

Προωθούμε την ενότητα και οργάνωση των αγώνων, στη βάση της εργατικής δημοκρατίας. Την ανασυγκρότηση-ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκρούσουμε την βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Ανήκουμε στο ρεύμα του τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς, που από την ίδρυσή της το 1938 για δεκαετίες υπήρξε η συνέχεια του επαναστατικού μαρξισμού, αφού πιο μπροστά ο Τρότσκι και η Αριστερή Αντιπολίτευση είχαν σηκώσει ηρωικά στις πλάτες τους το καθήκον της πάλης ενάντια στον σταλινισμό. Διατήρησε και ανανέωσε το όραμα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, ενάντια στα εγκλήματα της σοσιαλδημοκρατίας και της σταλινικής γραφειοκρατίας, στον εκφυλισμό και τις προδοσίες των επίσημων ΚΚ.

Απέναντι στη κρίση, τη βαρβαρότητα και το σάπισμα του καπιταλισμού, μόνη διέξοδος είναι η επίμονη και μεθοδική πάλη για την οικοδόμηση ενός επαναστατικού κόμματους, που θα συγκεντρώνει τους πιο πρωτοπόρους αγωνιστές, εργαζόμενους και νέους, θα λειτουργεί με εσωτερική δημοκρατία και θα συγκρουστεί μέχρι τέλους, ιδεολογικά, πολιτικά και πρακτικά με την αστική εξουσία, το κράτος της και τους ιμπεριαλιστές.

Δεν υπάρχει καμία διέξοδος για τους εργαζόμενους στα πλαίσια μιας «εθνικής απομόνωσης» ή «αυτοδύναμης ανάπτυξης». Ο διεθνισμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Γι’ αυτό προωθούμε τη συζήτηση και κοινές πρωτοβουλίες με επαναστατικά ρεύματα και οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο την οικοδόμηση της 4ης Διεθνούς.

Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε βέβαια οι μόνοι που παλεύουμε. Ούτε διεκδικούμε κάποιο «αλάθητο». Με τις αρχές και το πρόγραμμά μας, προσπαθούμε να δώσουμε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και συγκροτημένη απάντηση στους αγωνιστές εργαζόμενους και νέους που αναζητούν μια διέξοδο από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, όπου ζούμε, δουλεύουμε και σπουδάζουμε, θέλουμε αυτές οι επαναστατικές ιδέες να δοκιμαστούν στην πράξη και εκεί να αποδείξουν την αξία τους. Να τροφοδοτήσουν το διάλογο και την κριτική, να οπλίσουν τους αγώνες και να οπλιστούν απ’ αυτούς, να ανδρώσουν νέες γενιές επαναστατών που θα ξαναπιάσουν το «κόκκινο νήμα» που κόπηκε στον 20ο αιώνα. Που θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους μόνο παλεύοντας συνειδητά και μέχρι το τέλος για ν’ αλλάξει συθέμελα όλη η κοινωνία

Δεν θα γίνουμε θύματα της κρίσης τους – Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός και η μιζέρια του!

Να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που εμείς παράγουμε, τη ζωή που μας ανήκει!

Η επανάσταση και ο σοσιαλισμός είναι η ζωντανή ελπίδα όλης της ανθρωπότητας.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ – ΠΑΛΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ