Κάτω τα χέρια από τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές – Διαδηλώσεις, ΠΕΜΠΤΗ 25/1 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα

Όλοι στις διαδηλώσεις, Πέμπτη 25/1

Αθήνα, 18:00, Προπύλαια – Bουλή – Τουρκική πρεσβεία

Θεσσαλονίκη, 18:00, Καμάρα

Λίγες μέρες πριν από την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν (Δεκέμβριος 2017), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση με ενορχηστρωτή τον αναπληρωτή Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» Νίκο Τόσκα, η Αντιτρομοκρατική με εφόδους σε διαμερίσματα στις περιοχές της Καλλιθέας και του Ν. Κόσμου προχώρησε σε 9 συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (8 άνδρες, 1 γυναίκα), που συνδέονται με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται σαν μέλη του DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατικό» από τους παγκόσμιους τρομοκράτες, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ–ΕΕ. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια–κατοχή εκρηκτικών κ.ά. Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται, ότι είναι πρόσφυγες που ζητούν ή έχουν ήδη πάρει άσυλο.

Όταν εμφανίστηκαν στον εισαγγελέα, είχαν μώλωπες και επιδέσμους στα κεφάλια. Καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους ότι τους χτύπησαν βάναυσα, τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα. Η μία δικηγόρος τους υποστήριξε πως οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Στη συνέχεια, τους διασκόρπισαν σε διάφορες φυλακές ανά την Ελλάδα, καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ τους και με τους δικηγόρους τους. Η μετάβαση των δικηγόρων σε κάθε φυλακή κοστίζει πολύ σε χρήμα και χρόνο, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επειδή οι συλληφθέντες δεν μιλούν καλά τα ελληνικά. Ακόμη δεν έχουν λάβει τους φακέλους της δικογραφίας. Όλα αυτά παρεμποδίζουν σοβαρά την υπεράσπισή τους. Η δίκη τους θα οριστεί αφού παραλάβουν το φάκελο της δικογραφίας, ενώ για δύο έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή που, το Δεκέμβρη, ο Τόσκας (σε ρόλο τάχα δημοκράτη που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα) έλεγε πως δεν έχει αποδειχθεί ότι οι προσαχθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη Ερντογάν, όλος ο στημένος μηχανισμός των άθλιων ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, επαναλάμβανε διαρκώς αυτές τις κατηγορίες καθ’ υπόδειξη της Αντιτρομοκρατικής, για τη δημιουργία του απαραίτητου «κλίματος».

Το χτύπημα στους αγωνιστές από την Τουρκία μάλλον έγινε κατά άμεση παραγγελία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν. Άλλωστε, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειάζεται ενθάρρυνση, ώστε «να τα δώσει όλα» για να κολακέψει κάποιον ισχυρό! Επίσης, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κρατικοί μηχανισμοί της Ελλάδας έχουν πολλές φορές συνεργαστεί άψογα μ’ αυτούς της Τουρκίας, παραδίδοντάς τους αγωνιστές (που στην Τουρκία κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή θάνατο), απελαύνοντας πρόσφυγες κ.λπ. Τα χτυπήματά στους 9 αγωνιστές είναι ακόμα πιο βάναυσα και προκλητικά, καθώς την ίδια στιγμή το καθεστώς Ερντογάν χτυπάει σκληρά τους Κούρδους, με στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και σφίξιμο του αυταρχικού κλοιού στο εσωτερικό της χώρας.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση αξιοποιεί την υπόθεση στα πλαίσια του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που έχει επαναφέρει πλήρως και οικοδομεί συστηματικά. Γι’ αυτό συνεχίζεται η γνωστή προπαγάνδα για «υλικά που εξετάζονται», άλλα «σπίτια–πιθανά κρησφύγετα» κ.λπ. Ένα χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών απόλυτα απαραίτητο και για τον ρόλο μισθοφόρου που θέλει να παίξει στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε συμμαχία με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα (Αίγυπτος / δικτατορία Σίσι, Ισραήλ / σιωνιστές χασάπηδες των Παλαιστινίων, Σ. Αραβία, Ιορδανία κ.ά.).

Αυτό το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Τσίπρα και της επικίνδυνης παρέας του πρέπει να τσακιστεί. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι οργανώσεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που τους χτύπησαν. Να παλέψουμε για να καταπέσουν τα κατασκευάσματα της Αντιτρομοκρατικής, για την απόσυρση των κατηγοριών, για να μην εκδοθούν στην Τουρκία και για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι συλληφθέντες!

Να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά – Άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ σε όλους!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ