Με φρενήρεις ρυθμούς συνεχίζονται τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες

Με φρενήρεις ρυθμούς συνεχίζονται τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες.

Όχι άλλες ανθρωποθυσίες στον βωμό των βάρβαρων μνημονίων!

Νέα Μάκρη: 44χρονος συμβασιούχος στην καθαριότητα σκοτώθηκε όταν φόρτωνε κάδο με τον συνάδελφό του στο απορριμματοφόρο και ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω του. Η σύμβασή του έληγε  τον  Σεπτέμβρη και ήταν ένας από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ.

Σκάλα Λακωνίας: έχασε τη ζωή του ο 51χρονος Βούλγαρος εργάτης, μέλος συνεργείου ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει τον καθαρισμό του αντλιοστασίου του βιολογικού καθαρισμού στον Δήμο Ευρώτα.  Νεκρός και ο 37χρονος Βασίλης Αλεξανδρής, εργαζόμενος σε κοντινό σούπερ μάρκετ που προσπάθησε να βοηθήσει τον εργάτη να βγει.

Απεβίωσε και ο 22χρονος Γιώργος Δεντάκος που χαροπάλευε εδώ και 24 μέρες. Ο συνάδελφος έπεσε στο αντλιοστάσιο για να βοηθήσει τους δύο προαναφερθέντες που είχαν ήδη χάσει τις αισθήσεις τους από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης σε κωματώδη κατάσταση και με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και από εκεί διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σκουριές Χαλκιδική: 46χρονος υλοτόμος που εργαζόταν σε εργολαβική εταιρεία για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός» σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια υλοτομικών εργασιών στο Λάκκο Καρατζά στις Σκουριές Χαλκιδικής, όταν καταπλακώθηκε από οξιά.

Κερατσίνι: 44χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής, ενώ δούλευε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας μέσα στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Κερατσινίου.

Πύργος Ηλείας: Απορριμματοφόρο πάτησε και σκότωσε εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου.

Οι ατελείωτοι θάνατοι των συναδέλφων μας, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο πια, είναι ανθρωποθυσίες στο βωμό των βάρβαρων μνημονίων που δήθεν τάχα θα βγάλουν το καπιταλιστικό σύστημα από την κρίση του. Μνημόνια που από το φθινόπωρο που έρχεται, ήδη έχει «φροντίσει» η ξεπουλημένη κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του να γίνουν ακόμη πιο βάρβαρα βυθίζοντας κι άλλο την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολοκληρώνοντας  την μετατροπή των εργαζομένων σε δούλους.

Το παρόν και το μέλλον μας είναι να δουλεύουμε σαν ζώα, χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα, για μεροκάματο πείνας και η ζωή μας να μην έχει καμία αξία. Πρέπει να  βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε απέναντι στον πόλεμο που ετσιθελικά μας έχουν επιβάλει. Με μαχητικούς και αποφασιστικούς αγώνες, να πετάξουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους μνημονιακούς κανίβαλους και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους παράγει.

«Το κεφάλαιο είναι ανελέητο απέναντι στην υγεία και στη διάρκεια ζωής του εργάτη, παντού όπου δεν το υποχρεώνει η κοινωνία να τις υπολογίζει.» Καρλ Μαρξ, Κεφάλαιο.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων