ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο σφαγέας Ομπάμα! Όλοι στις Διαδηλώσεις. Προκήρυξη και αφίσα της ΣΣΠ

Ανεπιθύμητος ο πολεμοκάπηλος – σφαγέας Ομπάμα!

– 

Όλοι/ες στην πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα Τρίτη 15/11

Αθήνα: 17:00 Πολυτεχνείο  |  Θεσ/νίκη: 18:00 Καμάρα | Ιωάννινα: 18:00 Νομαρχία

Στο διήμερο 15-16 Νοεμβρίου ,ο απερχόμενος  πρόεδρος  των  ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, προκλητικά μέσα στο τριήμερο κινητοποιήσεων για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους παλιούς μνημονιακούς να τον περιμένουν ξεδιάντροπα μετά βαΐων και κλάδων .

Οι πραγματικοί λόγοι επίσκεψης του Ομπάμα, τα επικίνδυνα σχέδια τους

Ο πόλεμος στη Συρία, η γενικευμένη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και τα όλο και περισσότερες συγκρούσεις και ανταγωνισμοί των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο όλους του λάους της περιοχής και όλου του κόσμου. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα για μεγαλύτερη στρατηγική συνεργασία με τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει η κρίση στη Τουρκία και τα σχέδια Ερντογάν για αναβάθμιση των σχέσεων με Ρωσία, κλπ. Παράλληλα απαιτούν περαιτέρω παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα (βλ. Κάρπαθο) προκειμένου να εδραιώσουν πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία. Και τέλος, θέλουν να συμφωνηθούν τετελεσμένες λύσεις στο κυπριακό ακόμα και αν σημαίνει διχοτόμηση του νησιού ώστε να σταματήσουν όσο μπορούν τη στροφή της Τουρκίας προς το στρατόπεδο τη Ρωσίας. Όλα αυτά με τα ανταλλάγματα που προσδοκά ο ελληνικός καπιταλισμός να είναι από επισφαλή έως ανύπαρκτα (βλ. “συζήτηση” για το χρέος) και τα δεινά που περιμένουν τη νεολαία και τους εργαζομένους στο κέντρο αυτής της σύγκρουσης να είναι τρομακτικά.

Τα εγκλήματα του Ομπάμα και η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου

Ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του αποδείχτηκε εξίσου σφαγέας και ακραιφνής υπερασπιστής του κεφαλαίου με τους προκατόχους του. Από τη χρηματοδότηση με τρισεκατομμύρια του χρηματιστικού κεφαλαίου μέχρι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  και από τις συστηματικές ρατσιστικές δολοφονίες από την αστυνομία στις ΗΠΑ έως τη στήριξη δικτατοριών και αυταρχικών/φασιστικών καθεστώτων σε Αίγυπτο, Ουκρανία κ.α. Η εξωτερική και εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα συντέλεσε στην όξυνση της ρατσιστικής βίας και των κοινωνικών ανισοτήτων στην Αμερική, κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε πολέμους και οδήγησε δεκάδες εκατομμυρίων στην προσφυγιά. Ένα είναι το σίγουρο λοιπόν, πως η κυβέρνηση Ομπάμα δε διέφερε και δε διαφέρει σε τίποτα με τις κυβερνήσεις που υποκίνησαν και στήριξαν απροκάλυπτα τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967-1074 στην Ελλάδα. Αποτελεί τη φυσική τους συνέχεια  και ο αγώνας της νεολαίας και των εργαζομένων στο Πολυτεχνείο παραμένει στη συλλογική μνήμη ως και ένας αγώνας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ.

Καθήκον μας ένα δυνατό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Η παρουσία του Ομπάμα στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν πρέπει να περάσει ανεπαίσθητη. Πρέπει να τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει! Πάνω από όλα πρέπει η νεολαία να δώσει με καταλήψεις και μαχητικούς αγώνες στις σχολές και στο δρόμο το έναυσμα για ένα αντιπολεμικό κίνημα, να ματαιώσει τα σχέδια τους που μας βάζουν στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης και μας θέτουν όλους σε κίνδυνο. Να παλέψει για μια ειρήνη των λαών πέρα από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

– Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις ή συγκρούσεις. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω  το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό

 

– Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Διεθνιστική πάλη νεολαίας, εργαζομένων και λαών της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις

%cf%83%cf%83%cf%80-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-15-11