Να τσακίσουμε τους φασίστες της χρυσής αυγής. (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασίστα αγωνιστή στη Θήβα)

Την Τετάρτη 28/10 μετά την παρέλαση στην πόλη της Θήβας χρυσαυγίτες, μέλη της συνοδείας του φασίστα βουλευτή Βοιωτίας Καρακώστα, επιτέθηκαν πισώπλατα σε αντιφασίστα αγωνιστή. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την κατάθεση στεφανιών στην οποία συμμετείχε μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Η κίνηση αρκετών Δημάρχων και Περιφερειαρχών να καλούν την χρυσή αυγή σε παρελάσεις, καταθέσεις στεφανιών κλπ αποτελεί προσπάθεια για να ξεπλυθεί από τα εγκλήματα της η ναζιστική οργάνωση. Είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας, η χρυσή αυγή, να αποτελέσει μια «σοβαρή δύναμη», μια μελλοντική τσόντα των παλιών και νέων μνημονιακών.

Καταδικάζουμε την επίθεση στον συναγωνιστή από τη Θήβα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν. Καταδικάζουμε επίσης τις διάφορες “τοπικές αρχές” που κρύβονται πίσω από το γράμμα του νόμου και καλούν τους φασίστες της χρυσής αυγής σε τέτοιες εκδηλώσεις. Για να τιμήσουν τι άραγε;

Οι επιθέσεις αυτές της χρυσής αυγής δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν αδιάφορο.  Η φασιστική αυτή οργάνωση περιμένει την ευκαιρία να ξαναεπιτεθεί με λύσσα σε μετανάστες και αγωνιστές. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και τις δολοφονικές επιθέσεις με αποκορύφωμα τις δολοφονίες των Σ. Λουκμάν και Π. Φύσσα.

Δεν αρκεί «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», περιμένοντας να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός με δικαστικές αποφάσεις, όσο κι αν πρέπει να επιβάλλουμε την παραδειγματική τους τιμωρία και εκεί.

Ο ναζισμός και ο φασισμός τσακίζεται με τους ταξικούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων. Με επιτροπές αυτοάμυνας, με ταξικό εργατικό μέτωπο και με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τη βαρβαρότητα των Μνημονίων, τη σήψη και τον αμοραλισμό του πολιτικού σκηνικού, των κομμάτων που τα υπηρετούν, την ρατσιστική και ιμπεριαλιστική Ε.Ε.

29-10-2015

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ