Δολοφονική επίθεση στον αγωνιστή Γ. Γιαννάτση

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/11, άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του αγωνιστή και συντρόφου του ΕΕΚ Γ. Γιαννάτση στα Άνω Πετράλωνα. Αφού έσπασαν τα τζάμια στην πόρτα εισόδου, έβαλαν φωτιά από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο σ. ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Ο σ. Γιαννάτσης είναι ενεργός στο κίνημα των κατοίκων των Πετραλώνων για θέματα της περιοχής (ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του λόφου Φιλοπάππου κα.). Τον Ιούλιο του 2007, είχε τραυματιστεί από ομάδα ροπαλοφόρων που ξεπήδησε μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων για τον βαρύ τραυματισμό γυναίκας από τον Προαστιακό στην περιοχή.

Προκλητική η στάση της αστυνομίας, που αρνήθηκε ακόμα και να διερευνήσει τα στοιχεία σχετικά με απειλητικό τηλεφώνημα που εκ νέου δέχτηκε ο σ. Γιαννάτσης, λίγες μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση. Η ίδια σκόπιμη αδιαφορία και κωλυσιεργία που είχε δείξει στη διερεύνηση των στοιχείων για το δολοφονικό χτύπημα στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Αλλά και στην πρόσφατη ρατσιστική επίθεση στο Ν. Κόσμο, όπου οι «αρμόδιοι» αστυνομικοί προκλητικά καλούσαν τους μετανάστες να συλλάβουν μόνοι τους υπόπτους που είχαν εντοπιστεί!

Τι άλλο δείχνει αυτό από συγκάλυψη, από το ότι οι μηχανισμοί καταστολής και οι φασίζουσες παρακρατικές συμμορίες είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» για το χτύπημα των αγωνιστών και του κινήματος, για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας; Το προφίλ «εκδημοκρατισμού» της αστυνομίας που προωθούν η κυβέρνηση, ο υπουργός «Ασφάλειας του Πολίτη» Μ. Χρυσοχοϊδης και τα ΜΜΕ, δείχνει την υποκρισία και σκοπιμότητά του.

Λίγες μέρες πριν από τις μαύρες επετείους της δολφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της μαφιόζικης επίθεσης με βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, αλλά και στον 1 χρόνο από την έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008, η επίθεση στον σ. Γιαννάτση είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η βία του κράτους και των μηχανισμών του, επίσημων ή «παρακρατικών», θα χρησιμοποιηθούν για το χτύπημα του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικού κινήματος, των αγωνιστών και των οργανώσεών του, ιδιαίτερα των πιο ριζοσπαστικών. Αυτή η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του κοινωνικού φασισμού, που απαιτεί να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύντομα θα υποχρεωθεί σ’ αυτό τον δρόμο να ρίξει και τα τελευταία προσχήματα.

Να χτίσουμε ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του κινήματος, τσακίζοντας το δολοφονικό χέρι των μηχανισμών καταστολής και των παρακρατικών συμμοριών.

Αθήνα, 27.11.2009

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ