Όχι στο ξεπούλημα και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

Νέα διαμαρτυρία διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 10/05 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αγωνίζονται εδώ και 4 χρόνια ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η Κυβέρνηση σπατάλησε 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα 400 από την πώληση  προϊόντων της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, η ΛΑΡΚΟ έχει υποστεί τεράστια απαξίωση, προκειμένου το ελληνικό κράτος να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες- αρπακτικά. Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Είναι η μοναδική παραγωγός σιδηρονικέλιου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γύρω από τη ΛΑΡΚΟ έχει κτιστεί ένας οικισμός για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στον νέο ιδιοκτήτη, τη ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ, να παραδώσει το εργοστάσιο χωρίς τους εργαζομένους του. Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ δεν σημαίνει μόνο την απόλυση των 1.300 εργαζομένων της αλλά και την έξωση τους από τα σπίτια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές εργατών.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το κλείσιμο μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας, για τους 1.300 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή των περιοχών που απλώνεται η δραστηριότητα της επιχείρησης. Αναδεικνύουν τον τουρισμό σε «βαριά βιομηχανία», εξαρτώντας την ελληνική οικονομία από τις εισαγωγές. Οποιαδήποτε επιχείρηση έχουν χρεοκοπήσει την φορτώνουν στο Δημόσιο για να την εκκαθαρίσει, μετακυλώντας χρέη και ευθύνες στους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Ο νέος ιδιοκτήτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θέλει να βγάλει τους εργαζόμενους από την μέση για να αρπάξει 500 εκατομμύρια ευρώ από την ισοπέδωση της ΛΑΡΚΟ και παράλληλα να βάλει χέρι στα αποθέματα νικελίου που φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να τα αξιοποιήσει, οπότε και όπως θέλει.

Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι με την οργάνωση και τον αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Με σειρά διαδηλώσεων, συνελεύσεων και απεργιών υπερασπίζονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους. Η ίδια η ΛΑΡΚΟ αποτελεί από τα τελευταία παραγωγικά κομμάτια της χώρας, και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, η βιωσιμότητα και η παραπέρα ανάπτυξή της πρέπει να εξασφαλιστεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εκποίηση ή την πτώχευσής της. Μαζί με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να παλέψουμε ώστε να σταματήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.