Η νεολαία δεν είναι περιττό κόστος

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην παιδεία και στην ζωή

Διανύουμε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει οξυνθεί σε τεράστιο βαθμό και έχει φέρει μια ακραία φτωχοποίηση στην κοινωνία η οποία ζει κάτω από το καθεστώς της ακρίβειας. Την ίδια στιγμή που οι οικογένειες μας δυσκολεύονται να βρουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά η κυβέρνηση Μητσοτάκη (κύρια υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση) συνεχίζει ακάθεκτη την εγκληματική πολιτική της. Έχει αφήσει τα σχολεία μας να ρημάζουν από τις άθλιες υποδομές την ίδια στιγμή που πετάει υπέρογκα ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ, την καταστολή και τους «πλούσιους» φίλους της. Ταυτόχρονα προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με τα επιδόματα φτωχοκομείου που μας πετάνε παριστάνοντας τους «φιλεύσπλαχνους». Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι παρακολουθήσεις, η καταλήστευση δημόσιου χρήματος και τα σκάνδαλα κάθε είδους αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία απομονώνεται όλο και περισσότερο.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης η επίθεση της Κεραμέως συνεχίζει να σκληραίνει. Ένα από τα πιο βάναυσα μέτρα που εφαρμόζονται είναι αυτό της ΕΒΕ (ελάχιστη βάση εισαγωγής) η οποία μόνο για φέτος άφησε 9.000 κενές θέσεις στα πανεπιστήμια και 20.000 νέους εκτός τριτοβάθμιας. Η ΕΒΕ μαζί με την τράπεζα θεμάτων μετατρέπουν τα σχολεία σε εξεταστικά κάτεργα όπου επιβιώνουν μόνο εκείνοι που μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των ακριβό-πληρωμένων φροντιστηρίων. Στην ίδια λογική κινείται η θέσπιση των εξετάσεων PISA. Εξετάσεις που ανάλογα με την επίδοση των μαθητών θα κρίνεται το αν το σχολείο θα λαμβάνει χρηματοδότηση. Αυτές οι εξετάσεις συνδέονται άμεσα με τις νεοφιλελεύθερες αξιολογήσεις και την αυτονόμηση των σχολικών μονάδων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στοχεύουν στο να κλείσουν όλο και περισσότερα σχολεία. Για κερασάκι στην τούρτα το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε την πλατφόρμα eparentsΟυσιαστικά αποτελεί μια φόρμουλα παρακολούθησης του μαθητή όπου το σχολείο δίνει σήμα στους γονείς για κάθε κίνηση των μαθητών (απουσίες, βαθμούς κ.λπ). Σχεδιάζουν έτσι να εντατικοποιήσουν την σχολική διαδικασία με τα παιδιά να παρακολουθούνται συνεχώς μετατρέποντας τους έτσι σε μαθητές-ρομπότ. Όλες αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις του υπουργείου έχουν ήδη φέρει μια τραγική κατάσταση στα σχολεία τα οποία μετά την επανέναρξη τους από τις διακοπές των Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν ακόμα πιο οξυμένα προβλήματα. Πολλά εξ αυτών βρίσκονται αντιμέτωπα με πλημμύρες και καταρρέοντες σοβάδες λόγω των άθλιων υποδομών τους όπως το 1ο Επαλ Ιωαννίνων. Άλλα βρίσκονται αντιμέτωπα με διακοπές ρεύματος αφού με την πενιχρή χρηματοδότηση ο δήμος αδυνατεί να πληρώσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Βέβαια την χειρότερη κατάσταση αντιμετωπίζουν σχολεία της Ν. Σμύρνης τα οποία λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων τους έχουν σταλεί εξώδικα για έξωση! Πετάνε έξω από το σχολείο 500 παιδιά (μέχρι και μαθητές νηπιαγωγείου) με την υπογραφή της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων.

Για την κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και των σκανδάλων η νεολαία όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση αλλά και στην ίδια την ζωή! Αυτό αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο από τον θάνατο του 12χρονου μαθητή στις Σέρρες από έκρηξη λέβητα πετρελαίου. Όσο και να προσποιούνται τους «θλιμμένους» η Κεραμέως και οι παρατρεχάμενοι της, αυτοί ευθύνονται για τις άθλιες υποδομές που έφεραν αυτόν τον τραγικό θάνατο. Εκείνοι είναι που δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για να επισκευάσουν τα σχολεία τα οποία δεν μπορούν ούτε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών.

Ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν στην εξουσία είναι μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών τους. Είναι σαφές πως η κοινωνία θα αντιδράσει ενάντια σε όλες αυτές τις επιθέσεις. Για αυτό έχουν επιστρατευμένη την συμμορία της ΕΛΑΣ,  ώστε να κόβουν όποιο κεφάλι σηκώνεται απέναντι σε αυτήν την σήψη. Έτσι μόνο μπορούν να αποδώσουν την δική τους «δικαιοσύνη». Την δικαιοσύνη που αφήνουν παιδοβιαστές εκτός φυλακής επειδή είναι φίλοι της κυβέρνησης και που σκοτώνει φτωχά παιδιά επειδή «έκλεψαν» 20 ευρώ όπως έκαναν με τον Κώστα Φραγκούλη!

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΤΗΣ ΕΒΕ, ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ PISA, ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ