ΣΣΠ: Στον δρόμο του Δεκέμβρη αγώνας διάρκειας για να διώξουμε την κλίκα του Μητσοτάκη

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 6/12 – ΤΡΙΤΗ

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονείται εν ψυχρώ ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος από τους δολοφόνους – ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη. Η δολοφονία πυροδότησε μια εξέγερση της νεολαίας ενάντια στις δυνάμεις καταστολής και την κυβέρνηση (τότε της ΝΔ). Μαθητές και νεολαία, σε όλες τις πόλεις της χώρας, πραγματοποιούσαν καθημερινά διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων και συγκρούσεις καθώς και αποκλεισμούς αστυνομικών τμημάτων με αιτήματα τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την πτώση της κυβέρνησης των δολοφόνων. H βαθύτερη αιτία ήταν το ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινωνίας. Η νεολαία αντιλήφθηκε πως μονόδρομος για εκείνη ήταν η φτώχεια και η ανεργία και εξέφρασε την οργή της απέναντι στην εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις καταστολής. Παρά όλη την προσπάθεια των ΜΜΕ να συκοφαντήσουν, λασπολογήσουν, ή και παραποιήσουν πλήρως τα γεγονότα, ο Δεκέμβρης, κατάφερε, να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο των αστικών επιτελείων, της άθλιας πολιτικής τους και του κρατικού μηχανισμού. Όλα αυτά δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», ήταν μονάχα ο «πρόλογος» για τον παρατεταμένο κοινωνικό πόλεμο του 2010-2012.

Σήμερα, η κατάσταση όλο και χειροτερεύει σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.  Η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ η απειλή του πολέμου ξεπροβάλλει έντονη για άλλη μια φορά. Το μέτωπο στην Ουκρανία δεν θα μείνει μόνο εκεί. Συγκρούονται γίγαντες, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία, Κίνα-Ρωσία από την άλλη με διάφορα μέτωπα ανοιχτά στον πλανήτη (Βαλκάνια). Η απειλή του πολέμου μεταφέρεται και στη γειτονιά μας. Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία οξύνεται επικίνδυνα, και οι δύο κυβερνήσεις συνεχίζουν τις προκλήσεις. Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ (από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.), προβαίνει σε όλο και πιο τυχοδιωκτικές κινήσεις και τάσσεται πλήρως με το δυτικό στρατόπεδο, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη βάση του ΝΑΤΟ (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.) και στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, δηλώνοντας μάλιστα πως «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Το ένα τους σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο: μετά την ατελείωτη λίστα των παρακολουθήσεων ακόμη και στελεχών την κυβέρνησης κατ’ εντολή Μητσοτάκη, προστίθεται και η αρπαγή χιλιάδων σπιτιών έναντι πινακίου φακής από τον γαλάζιο βουλευτή Πάτση. Η νεολαία βιώνει ολοένα και περισσότερο την φτώχεια και την εξαθλίωση. Η αγανάκτηση ενάντια στον Μητσοτάκη και την κλίκα του μεγαλώνει – γι’ αυτό αυτή οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα και δίνει το πράσινο φως στην αστυνομία να πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις σε φοιτητές, απεργούς εργαζόμενους και γενικά σε κάθε αγωνιστή. Επιχείρησε να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία στις αρχές της χρονιάς αλλά ενώ απέτυχε παταγωδώς δεν διστάζουν ούτε να τσακίζουν φοιτητικές κινητοποιήσεις, ούτε να ρίχνουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε κλειστούς χώρους και σε ευθεία βολή από απόσταση 1 μέτρου με πρώτο παράδειγμα το ΑΠΘ. Επιστρατεύεται ένα «μαύρο» κράτος έκτακτης ανάγκης, με πυρήνα του το χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με ατιμωρησία για όλους τους «δικούς του».

ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Από το 2008 μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις έχουν αλλάξει αρκετές φορές, όμως όχι μόνο οι συνθήκες που όπλισαν το χέρι του Κορκονέα είναι ακόμα εδώ, αλλά και οι 2 δολοφόνοι είναι πλέον ελεύθεροι!! Για όλους αυτούς τους λόγους η οργή μας, όσο κι αν περνούν τα χρόνια, δεν σβήνει. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να παραδειγματιστεί από τις μεγάλες κινητοποιήσεις- εξεγέρσεις παγκοσμίως (Γαλλία, Η. Βασίλειο, Αϊτή). Η νεολαία έχει αποδείξει πολλές φορές τα αντανακλαστικά τη μαχητικότητά της και την αποφασιστικότητά της να μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ενάντια στην αστυνομία και τις κυβερνήσεις. Ορμώμενοι από την μαζική γενική απεργία της 9/11 από τις φετινές μαζικές διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο προτάσσουμε έναν αγώνα διαρκείας- μια νέα εξέγερση απέναντι στην κυβέρνηση του πολέμου, της ακρίβειας, της σήψης. Οι μεγαλειώδεις αγώνες του Δεκέμβρη μας δείχνουν το δρόμο, όχι μόνο για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και να αντεπιτεθούμε γενικευμένα απέναντι στην ίδια και τις άθλιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει. Ενάντια στις αυταπάτες του «μικρότερου κακού» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αδιέξοδα της ΠΚΣ/ΚΝΕ που οι μόνες της βλέψεις αφορούν εκλογικά αποτελέσματα και όχι την ενίσχυση των αγώνων. Με βάση την αυτοοργάνωση, με συντονιστικά, επιτροπές αγώνα, καταλήψεις, μαχητικές διαδηλώσεις και απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους αλλά και στους μαθητές να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας. Δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη του 2008, δεν συγχωρούμε αυτούς που δολοφονούν το παρόν και το μέλλον μας.