Ο Παύλος Φύσσας ζει – Να εξεγερθούμε ενάντια στον φασισμό της Φτώχειας, του Πολέμου, της Καταστολής (Αφίσα ΟΚΔΕ)

Όλοι στις Διαδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του Φύσσα, Κυριακή 18/9

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18.00

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 18.00

Πάτρα: Πλ. Γεωργίου, 18.00

 

9 χρόνια έχουν περάσει από τις 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με αρχηγό τον Ρουπακιά, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Η δολοφονική επίθεση καθόλου τυχαία δεν ήταν. Η ΧΑ εκείνη την περίοδο είχε έντονη εγκληματική δράση δολοφονώντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Γέννημα θρέμμα της σαπίλας που «ξέβρασε» η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, η ΧΑ αποτέλεσε το μακρύ χέρι των μνημονιακών αφεντικών της. Ο Παύλος αγωνιζόταν με τη μουσική του, με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, τον πόλεμο, τον φασισμό. Γι’ αυτό τον δολοφόνησαν!

Η δολοφονία πυροδότησε μαζική οργή, χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, φτωχοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και έκαναν σαφές το μήνυμα: τέρμα στα εγκλήματα της ΧΑ. Το αντιφασιστικό κίνημα της επέβαλλε σημαντικές ήττες, καθώς χρόνο με τον χρόνο οι αντιφασιστικές αντιδράσεις μαζικοποιούνταν. Αποκορύφωμα, τον Οκτώβρη 2020, η μεγαλειώδης συγκέντρωση 50.000 έξω από το Εφετείο: υπό την πίεση του κινήματος, η ΧΑ καταδικάστηκε από την αστική δικαιοσύνη. Η λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε, βέβαια, κατά το άκουσμα της απόφασης, να διαλύσει άμεσα τη συγκέντρωση με ΜΑΤ και αύρες, ενώ προκλητικά έλεγε στα ΜΜΕξαπάτησης πως η ίδια οδήγησε στη «δικαίωση της Δημοκρατίας»… Μετά από πολλά εμπόδια στη δίκη (με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η κοινωνική απομόνωσή τους, έχουν οδηγήσει πλέον τη ΧΑ σε διάλυση.

Όμως ο κίνδυνος παραμένει!

Η καταδίκη της ΧΑ, η φυλάκιση ηγετικών μελών της ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, της οικογένειας του Παύλου, όλων όσων είχε χτυπήσει (με τις πλάτες αστυνομίας και δικαστών). Η νίκη δεν ήρθε από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, τους νεοφιλελεύθερους φασίστες της ΝΔ ή και τους «προοδευτικούς» μνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα «κανονικά» αστικά, μνημονιακά κόμματα και οι θεσμοί του αστικού κράτους είναι που, με τις πολιτικές τους, έθρεψαν και θρέφουν τον φασισμό, στηρίζουν το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό.

Έχουμε δρόμο ακόμα για τη νίκη. Όσο η μεγάλη –και πιο επικίνδυνη από τη ΧΑ– «εγκληματική οργάνωση» των νεοφιλελεύθερων και των κρατικών μηχανισμών καταστολής τσαλαπατά όλα τα εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, ταπεινώνει εργαζόμενους και νέους, κάνει ολοένα πιο «μαύρο» το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και δικαστηρίων, ο χρυσαυγίτικος κίνδυνος θρέφεται από τον μνημονιακό φασισμό:

Με αποφυλακίσεις στελεχών της ΧΑ (ήδη 3 εκτός φυλακής, σε λιγότερο από 1 χρόνο). Με τις ιδιωτικοποιήσεις της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλισης, της Ενέργειας – με τους μισθούς πείνας και την πολιτική «επιδομάτων» φτώχειας – με εργατοκτόνους νόμους όπως του Χατζηδάκη. Με τις καθημερινές δολοφονίες προσφύγων, σκοτώνοντας ακόμα και 5χρονα παιδιά στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας»! Με τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και την ενεργό συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στην πλευρά των μεγαλύτερων εγκληματιών στην ιστορία, των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ. Με την έκρηξη της ακρίβειας και της φτώχειας, την απειλή της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης. Με την έξαρση του εθνικισμού, του πολεμοκάπηλου τυχοδιωκτισμού και των εξοπλισμών, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Με την αποφυλάκιση και κάλυψη κάθε λογής αποβράσματος (Λιγνάδης κ.ά.). Με την οικοδόμηση, κυρίως, του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός αστυνομικού κράτους (ΟΠΠΙ, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, παρακολουθήσεις…). Όσο βαθαίνει η κρίση και πολιτική σήψη της κυβέρνησης, τόσο οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι επιδιώκουν να επιβάλλουν περισσότερη αστυνομοκρατία – μόνο αυτό τους έχει μείνει!

Αυτή η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι ο κύριος, ο θανάσιμος εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα! Δεν τσακίζεται σε καμία αίθουσα των αστικών δικαστηρίων. Ούτε με απάτες για «επανίδρυση» και «κάθαρση» των αστικών θεσμών. Αλλά μόνο στον δρόμο με τους αγώνες μας, με ένα μαχητικό Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, με την οργάνωση της μαζικής αυτοάμυνας του κινήματος. Όλοι στις διαδηλώσεις το Σάββατο 18/9. Για να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Για να επιταχύνουμε την πτώση του ελεεινού Μητσοτάκη και να ανοίξουμε δρόμο στην αντεπίθεσή μας.

Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία – Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί δολοφόνοι

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη