ΣΣΠ: Επιχειρούν άρον-άρον εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) σε ΕΜΠ & ΕΚΠΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 17/09,19:00

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ –

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Σάββατο 17/9, 19.00:

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ

ΠΑΤΡΑ: ΠΛ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κυβέρνηση της πείνας, του πολέμου και των παρακολουθήσεων του Μητσοτάκη αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας 5/9 να εγκαταστήσει την ΟΠΠΙ σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, «διαρρέοντας την είδηση» μόλις 2 ώρες πριν. Η ΟΠΠΙ, συνοδευόμενη από διάφορες δυνάμεις της ΕΛΑΣ (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κ.α.), συγκεντρώθηκε έξω από την πύλη Κοκκινοπούλου του ΕΜΠ και Ούλωφ Πάλμε του ΕΚΠΑ. Στο ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε μεγαλύτερη φοιτητική συγκέντρωση και τα ΜΑΤ χτύπησαν συμφοιτητές μας που διαμαρτύρονταν. Και όλα αυτά την στιγμή που οι σχολές βρίσκονται σε εξεταστική περίοδo.

Οι απανωτές αναβολές της ΟΠΠΙ και τα «στραπάτσα» της κυβέρνησης οφείλονταν τόσο στις φοιτητικές κινητοποιήσεις όσο και στην ευρύτερη απονομιμοποίηση της ΟΠΠΙ στη συνείδηση της νεολαίας και συνολικότερα της κοινωνίας. Παρόλα αυτά, υπό το βάρος της τεράστιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει (εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πείνα, διαρκή σκάνδαλα, παρακολουθήσεις κ.α.), η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί «μια φυγή προς τα εμπρός», επενδύοντας στην πολιτική της έντασης. Αξιοποιώντας το μόνο «χαρτί» που της μένει, αυτό της καταστολής, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα τόσα φλέγοντα ζητήματα που την καίνε!! Με απώτερο στόχο να παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και να διατηρήσει κάποια ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως οι πραγματικοί κίνδυνοι για το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, η επιβολή μιας χούντας μέσα στις σχολές μας δεν είναι παραπάνω από υπαρκτοί. Το απέδειξαν άλλωστε και τα πρόσφατα γεγονότα του ΑΠΘ (σχέδιο «Βιβλιοθήκη» με εγκατάσταση ΜΑΤ μέχρι και αύρας εντός του πανεπιστημίου!). Για την ελληνική ελίτ και το αστικό καθεστώς η επιβολή της ΟΠΠΙ αποτελεί άλλωστε μονόδρομο, καθώς:

  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την εφαρμογή των Νόμων Κεραμέως και του νέου Νόμου – Πλαίσιο
  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την κατάργηση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας και την υποκατάσταση της από την Αγορά της
  • Μόνο έτσι μπορούν να καταστείλουν την κοινωνική έκρηξη που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έρχεται!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ «ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για άλλη μια φορά θα αποτύχουν μόνο μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων του φοιτητικού κινήματος! Η εκλογική καταδίκη της ΔΑΠ και συνολικά των αστικών δυνάμεων στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές πρέπει να μετατραπούν σε αποφασιστική δράση. Μπροστά σε μια τέτοια επίθεση, χρειαζόμαστε άμεσα συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, ενότητα των συλλόγων μέσα από συντονιστικά, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ΟΠΠΙ. Κόντρα στη λογική «να μην προκαλούμε, για να μην μας χτυπήσουν», αλλά και στις εκφυλιστικές και απολίτικες αντιπαραθέσεις μέσα στο κίνημα, που μόνο σύγχυση και απομαζικοποίηση μπορούν να φέρουν. Ανοίγοντας το θέμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με άμεσες κινητοποιήσεις σε κάθε κίνηση καταστολής, όχι αδιέξοδες και καθυστερημένες «συμβολικές κινητοποιήσεις». Ο αγώνας ενάντια στην ΟΠΠΙ θα είναι διαρκείας: πρέπει να τον μετατρέψουμε σε μια νεολαιίστικη έκρηξη-εξέγερση. Για να μπλοκάρουμε αυτή τη χούντα που στήνουν μέσα στις σχολές, να ανατρέψουμε τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα, να διώξουμε κάθε μνημονιακό κανίβαλο και να πάρουμε επιτέλους τη ζωή μας στα χέρια μας!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ    

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com           e-mail:[email protected]