ΣΣΠ: 10/6 – άλλη μια υποχώρηση και ήττα της κυβέρνησης

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ

Η απειλή του πολέμου που τρομοκρατεί σήμερα όλη την ανθρωπότητα, οξύνει στο πολλαπλάσιο την παγκόσμια οικονομική κρίση, και μαζί με τον διεθνή πληθωρισμό τσακίζουν τη μισοδιαλύμενη και πλήρως χρεωκοπημένη ελληνική οικονομία. Αυτό θα φέρει ακόμα πιο άγριες επιθέσεις από την ντόπια ελίτ ενάντια σε δημοκρατικά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις (όπως και στην παιδεία), για χάρη της «εθνικής απειλής», ενισχύοντας παράλληλα ακόμα παραπάνω τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Το δόγμα της «μείωσης του κράτους» και των ιδιωτικοποιήσεων που έχει πλήξει βάναυσα τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να βγάζουν τα αρπακτικά κέρδη με τις πλάτες του κράτους , έρχεται να εισβάλλει και στην εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση, η νεοφιλελεύθερη και διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει το «πανεπιστήμιο του 2030» έναν εφιάλτη για την νεολαία, ειδικότερα για τα κομμάτια της που προέρχονται από εργατικές και φτωχές οικογένειες.

Όσο βλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να απομονώνεται μέρα με την μέρα και να μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια αυτονομημένη κλίκα προχωράει στην στρατηγική της έντασης.  Με ογκώδη αντεργατικά νομοσχέδια και fasttrack διαδικασίες προσπαθεί να φορτώσει, όσο προλαβαίνει, πριν καταρρεύσει, όλα τα βάρη της οικονομικής κρίσης, του πολέμου, της ακρίβειας στην ελληνική κοινωνία, με μόνο σκοπό τη διάσωση του ελληνικού καπιταλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουν να φέρουν τον νέο νόμο πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία που συνδυαστικά θα διαλύσουν την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Πιο συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι  αναμένεται  η ψήφιση του νόμου αλλά και η είσοδος της ΟΠΠΙ, και από τον Σεπτέμβριο η τοποθέτηση τουρνικέ και εισαγωγή ηλεκτρονικής κάρτας. Οι δολοφονικές επιθέσεις  κατά της νεολαίας στο ΑΠΘ ήταν ουσιαστικά μια πρόβα τζενεράλε για τη γενικευμένη καταστολή, που θα εξαπολύσει παντού η κυβέρνηση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 10/6, ημερομηνία που είχε αναγγελθεί για την είσοδο της ΟΠΠΙ, η κυβέρνηση υποχώρησε για άλλη μια φορά και δεν έφερε την αστυνομία μέσα στις σχολές μας. Έχουν αντιληφθεί πως η εγκατάσταση μιας χούντας στις σχολές μας θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος και με την οργάνωση των αγώνων μας, μπορεί να καταστεί αδύνατο κάτι τέτοιο! Ωστόσο, για το αστικό καθεστώς στην Ελλάδα κάτι τέτοιο είναι μονόδρομος – αποτελεί στρατηγικό στόχο!

  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την εφαρμογή των Νόμων Κεραμέως και του νέου Νόμου – Πλαίσιο!
  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την κατάργηση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας και την υποκατάσταση της από την Αγορά της Εκπαίδευσης για να κερδοσκοπεί πάνω στις ανάγκες μας ο κάθε αετονύχης «ημέτερος»!
  • Μόνο έτσι μπορούν να καταστείλουν την κοινωνική έκρηξη που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έρχεται!

Ακόμη και αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν καταφέρει να φέρει την αστυνομία μέσα στις σχολές μας, λόγω της τεράστιας αποδυνάμωσης που έχει, οι επόμενες κυβερνήσεις, είτε είναι ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, είτε «εθνικής σωτηρίας» θα την φέρουν! Τους το «επιτάσσει» η βαθιά κρίση, χρεωκοπία και ιστορική παρακμή του ελληνικού καπιταλισμού!

Οι φοιτητές πρέπει άμεσα να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Η εκλογική καταδίκη της ΔΑΠ είναι καλά νέα, αλλά δεν αρκεί – πρέπει να γίνει αποφασιστική δράση. Οι εκφυλιστικές και απολίτικες αντιπαραθέσεις μέσα στο κίνημα μόνο σύγχυση και απομαζικοποίηση μπορούν να φέρουν. Κάθε νέος που αγωνιά και θέλει να παλέψει για το μέλλον του, πρέπει να δώσει τέλος σε αυτή τη κατάσταση. Μπροστά σε μια τέτοια επίθεση, χρειαζόμαστε άμεσα συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, ενότητα των συλλόγων μέσα από συντονιστικά, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ΟΠΠΙ. Ανοίγοντας το θέμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με άμεσες κινητοποιήσεις σε κάθε κίνηση καταστολής, όχι αδιέξοδες και καθυστερημένες «συμβολικές κινητοποιήσεις». Ο αγώνας ενάντια στην ΟΠΠΙ θα είναι διαρκείας: πρέπει να τον μετατρέψουμε σε μια νεολαιίστικη έκρηξη-εξέγερση. Για να μπλοκάρουμε αυτή τη χούντα που στήνουν μέσα στις σχολές, να ανατρέψουμε τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα, να διώξουμε κάθε μνημονιακό κανίβαλο και να πάρουμε επιτέλους τη ζωή μας στα χέρια μας!