«Kάρτα Ελευθερίας 150 ευρώ»: Δωράκι-εμπαιγμός της νεολαίας (Μαθητική Αντεπίθεση – Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη)

«ΔΩΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 25.000 ΝΕΟΥΣ

ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα νέο «σχέδιο ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος» για τους νέους ηλικίας 18 – 25 ετών, σύμφωνα με το οποίο όσοι έχουν προχωρήσει στην διαδικασία του εμβολιασμού θα «ανταμειφθούν» με την λεγόμενη «κάρτα ελευθερίας» αξίας 150 ευρώ. Την κάρτα αυτή θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε τουριστικές επιχειρήσεις και πολιτιστικούς χώρους. Ο Μητσοτάκης, σε ένα κρεσέντο ειρωνείας και εμπαιγμού, μάλιστα ανέφερε πως η συγκεκριμένη «παροχή» είναι «μια οφειλή και ένα δώρο ευγνωμοσύνης προς τους νέους για την στάση που κράτησαν κατά την διάρκεια των λοκντάουν», την ίδια στιγμή που καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας είχε επιτεθεί στην νεολαία τόσο με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς όσο και με την στοχοποίηση της ως υπεύθυνη για την εξάπλωση του ιού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση έχει επιβάλει χιλιάδες πρόστιμα σε ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας και ιδιαίτερα στους νέους, έχει χτυπήσει, συλλάβει και βασανίσει ανθρώπους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, έχει περάσει νόμους-εκτρώματα για την παιδεία (νόμος Κεραμέως), αλλά και τα εργασιακά (νόμος Χατζηδάκη), που διαλύουν τις ζωές και το μέλλον μας, έχει καταστρέψει το δημόσιο σύστημα υγείας οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο. Τώρα προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να εμφανιστούν ως υποστηρικτές της νεολαίας: αυτοί που επέβαλαν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής πετώντας δεκάδες χιλιάδες εισακτέους έξω από τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο και μετατρέπουν τις σχολές μας σε φυλακές με Πανεπιστημιακή Αστυνομία – κάμερες – φοιτητοδικεία, με τα δίδακτρα να κοντοζυγώνουν!

Παρουσιάζει τα δώρα στις τουριστικές επιχειρήσεις (μίας και εκεί θα κατευθυνθούν τα χρήματα), που θα τα πληρώσουμε εν τέλει από την τσέπη μας με πιο σκληρά μνημόνια, σαν μία ενίσχυση της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Για ακόμα μια φορά, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την προστασία των εργαζομένων (ΜΕΘ, ιατρικό προσωπικό, αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, παιδεία κ.α.), προχωράει σε σκανδαλώδεις ενισχύσεις του κεφαλαίου, των τοκογλύφων και των ημετέρων.

Πέρα από αυτά, ακόμα και η «ιδέα» πως τα οικονομικά κίνητρα θα πείσουν για τον εμβολιασμό αποτελεί σχέδιο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες και έχει αποτύχει παταγωδώς.  Αν η κυβέρνηση πραγματικά είχε στόχο να προχωρήσει τον εμβολιασμό και όχι απλά να μοιράσει χρήματα στους «φίλους» της, δεν θα χρησιμοποιούσε την επιτροπή λοιμωξιολόγων σαν ένα προκάλυμμα για την νομιμοποίηση της καταστολής και των σκανδάλων, δεν θα εργαλειοποιούσε την πανδημία και δεν θα άφηνε στην άγνοια και καχυποψία το σύνολο του πληθυσμού. Η αμφιβολία της νεολαίας για τα εμβόλια δεν προκύπτει από τον φόβο της για την επιστήμη και την εξέλιξη, αλλά από το φιάσκο της κυβέρνησης και το αλαλούμ της διαχείρισης της πανδημίας.

Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη στο να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό σχέδιο για το ξεπέρασμα του κορονοϊού αλλά και συνολικά στο να επαναφέρει την κατάσταση σε αξιοπρεπή επίπεδα για την κοινωνία. Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από όλα αυτά είναι μέσα από τους αγώνες και την αυτοοργάνωσή μας. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έχουν δείξει ότι έχουμε τη δύναμη: οι δικές μας καταλήψεις, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις που φρενάρουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, η «έκρηξη» σε γειτονιές και πλατείες ενάντια στην αστυνομοκρατία, οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο έκτρωμα Χατζηδάκη κ.ά. Θα πρέπει να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία ανατρέποντας την κυβέρνηση της ΝΔ.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

http://math-antepithesi.blogspot.com

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2021/06/150-25000.html