ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – 26 ΜΑΪΟΥ 2019

Από την Εργατική πάλη Μαΐου

Ψηφίζουμε ενάντια σε μνημόνια, πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό. Υπερασπίζουμε με αγώνες τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Στηρίζουμε-ψηφίζουμε «Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση»

 

Κάτω παλιοί και νέοι μνημονιακοί…

Η κυβέρνηση υποκριτών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μας πρόδωσε και μας ρήμαξε, τώρα προσπαθεί με μέτρα πυροτεχνήματα να μας πείσει πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι αληθινή και η ανάπτυξη και η αποκατάσταση των αδικιών είναι μπροστά μας. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, εμφανίζονται – χωρίς ντροπή – ως αυτοί που, με ένα άλλο «μίγμα» της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, θα μας σώσουν!

Στην πραγματικότητα, παλιοί και νέοι μνημονιακοί θα επιβάλουν την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών, την προστασία των κερδών των τραπεζιτών με κάθε τρόπο, φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστολή κάθε αγώνα, καταφυγή στον εθνικισμό και την ξενοφοβία. Αυτά είναι το κοινό μνημονιακό πρόγραμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με την καθοδήγηση των ιμπεριαλιστών ΕΕ/ΗΠΑ.

Οι ψήφοι προς όλα τα μνημονιακά, φιλοΕΕ κόμματα και ρετάλια, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, θα χρησιμοποιηθούν για να μας πούνε ότι, αφού τους ψηφίσαμε, συμφωνούμε με τα Μνημόνια Διαρκείας. Καμία ψήφος στους υπηρέτες των Μνημονίων, παλιών και νέων…

 

…και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Όλοι οι μνημονιακοί Δήμαρχοι έγιναν συνέταιροι της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης. Είναι αυτοί (με κάλεσμα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) που πάλεψαν για να μην μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και που έχουν επιβάλει τις πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Έχουν ουσιαστικά ιδιωτικοποιήσει τους παιδικούς σταθμούς με τα ΕΣΠΑ. Αδιαφορούν για το Περιβάλλον, που υποβαθμίζεται και καταστρέφεται, προς εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με τον «Κλεισθένη», όλες οι κοινωφελείς λειτουργίες των Δήμων είναι στόχος ιδιωτικών συμφερόντων/εργολάβων (π.χ. καθαριότητα). Πάνω σε αυτό το σχέδιο, επιχειρούν τη σύμπλευση όλων των μνημονιακών δυνάμεων, στη μοιρασιά της «πίτας».

Όλοι αυτοί πλασάρονται σαν ανεξάρτητοι «αυτοδιοικητικοί», ενώ αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των μνημονιακών κομμάτων και του συστήματος. Να τους καταδικάσουμε όλους.

 

ΟΧΙ σε πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό

Οι μνημονιακοί Δήμαρχοι δεν πρωτοστάτησαν μόνο στην εφαρμογή των Μνημονίων αλλά και στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Αυτοί, που 10 χρόνια συμμετέχουν στη μνημονιακή εξαθλίωσή μας, τώρα θυμήθηκαν να «αγωνιστούν» για το όνομα της Μακεδονίας, αποκρύπτοντας πως οι δικοί τους σύμμαχοι και καθοδηγητές, ΕΕ και Αμερικάνοι, έφτιαξαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΑΤΟδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον υποκριτικό προοδευτισμό της, και σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τον υποκριτικό πατριωτισμό της, έθρεψαν εθνικιστικά συλλαλητήρια, προώθησαν και συγκάλυψαν τη δράση ναζιστών μέσα σε αυτά και μετέπειτα στους δρόμους και στα σχολεία.

Ο εθνικισμός είναι υπηρέτης των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων. Θα μας οδηγήσει σε καταστροφικές πολεμικές περιπέτειες. Θα καταργήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και κάθε διεκδίκηση, στο όνομα των εθνικών κινδύνων. Θα γίνει ο φρουρός των Μνημονίων για πάντα. Μαύρο σε όλα τα εθνικιστικά, ακροδεξιά, φασιστικά ψηφοδέλτια.

ΑΓΩΝΑΣ για το Δίκιο των Εργαζομένων

Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους μας φορτώνουν την κρίση του συστήματός τους και θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους, ενώ αυτοί θα αυξάνουν τα κέρδη τους. Αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης οι εργαζόμενοι-ες πρέπει να το πολεμήσουμε, βασισμένοι στην αυτοοργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ξεπερνώντας την απογοήτευση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, δεξιά και δήθεν αριστερή, να υψώσουμε το ανάστημά μας. Να ακολουθήσουμε τα καλύτερα παραδείγματα εργατικής δράσης, όπως της «Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης», του «Συντονισμού εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας», της πάλης των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, των μισθωτών εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια κ.ά. Δεν θα γίνουμε δούλοι.

Αγώνας για την προστασία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών

Χιλιάδες λαϊκά σπίτια απειλούνται άμεσα με πλειστηριασμό/κατάσχεση. Είναι καθήκον όλων μας να τα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο.

Χιλιάδες φτωχές οικογένειες στερούνται το ρεύμα, τα τρόφιμα, ακόμα και το νερό. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, τρόφιμα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος κάθε Δήμου.

Η παιδεία, η υγεία και η προστασία των παιδιών είναι προτεραιότητα. Κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό. Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, με τις απαραίτητες υποδομές και στήριξη.

Το περιβάλλον υποβαθμίζεται τραγικά. Με τη λογική του κέρδους, έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτες οι επιχειρήσεις να μολύνουν τον αέρα, τη γη και το νερό μας. Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού είναι παράδειγμα για την αναγκαία δράση μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανατροπή των Μνημονίων και των υποστηρικτών τους, η μόνη ρεαλιστική λύση

Να μην πέσουμε στην παγίδα των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.τ.λ., που μας λένε πως δεν υπάρχει εναλλακτική, μας «ταΐζουν» ελπίδες/παραμύθια για ανάπτυξη και αποκατάσταση της κανονικότητας μέσα σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, μας οδηγούν στην καταστροφή και την υποδούλωση.

Να μην ενισχύσουμε την ηττοπαθή και διασπαστική πολιτική του ΚΚΕ, που αποσυντονίζει το εργατικό κίνημα και τους αγώνες, αδιαφορώντας για την ενότητα των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Να μην στηρίξουμε την εκλογικίστικη ενότητα που προωθούν οι πολυδιασπασμένες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με τα διάφορα ψηφοδέλτιά της. Ούτε καν οι συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατεβαίνουν ενιαία σε διάφορες περιπτώσεις, ενώ συνεργάζονται με δυνάμεις με τις οποίες έχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές (π.χ. συμφωνία Πρεσπών). Να πούμε «όχι» στις επιφανειακές και εκλογικίστικες συμμαχίες, σαν αυτές που οδήγησαν στην τερατογένεση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο, σε ψηφοδέλτια που, προς άγραν ψήφων, εκφράζουν και στηρίζουν εθνικιστικές, αστικές πολιτικές θέσεις και πρακτικές (ΛΑΕ-Λαφαζάνης, ΚΟΕ κ.ά.).

Στηρίζουμε, αν υπάρχουν, σχήματα αγωνιστών που συνδύασαν στην πράξη, με συνεπή τρόπο, την ανυποχώρητη αντιμνημονιακή πάλη και την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων με τη διεθνιστική, αντιεθνικιστική, αντιπολεμική, αλληλέγγυα στάση σε προσφυγικό και Μακεδονικό. Που συνδύασαν την προάσπιση μιας εργατικής/σοσιαλιστικής απάντησης στην κρίση, την πάλη για την ενότητα στους αγώνες, με την εργατική δημοκρατία. Αν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, ψηφίζουμε Λευκό.

Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί Διαγραφή του Χρέους – Έξοδο από ΕΕ/Ευρώ και ΝΑΤΟ – Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων κλάδων της οικονομίας – Δημόσιες επενδύσεις για μεγάλα κοινωφελή έργα – Υπερφορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.

Είναι η μόνη λύση και απαιτεί σθεναρό, ανυποχώρητο αγώνα (βλ. «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία) για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, σε συνεργασία με τα εργατικά κινήματα της Ευρώπης.

Σε αυτόν τον αγώνα θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις η ΟΚΔΕ και οι δημοτικές κινήσεις που στηρίζει: η «Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση» Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο τη Σοφία Καρασαρλίδου, δασκάλα, πρόεδρο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, και η «Εργατική Αντεπίθεση» Γαλατσίου, με υποψήφιο τον Σταύρο Σκεύο, εργαζόμενο και συνδικαλιστή στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.