Έξω οι φασίστες από τις εργατικές γειτονιές. Ανταπόκριση από την αντιφασιστική κινητοποίηση στα Μετέωρα Θεσ/νίκης

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 –

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, φασίστες νεοναζί, επιτέθηκαν σε συντρόφους της ΟΚΔΕ οι οποίοι μοίραζαν εκλογικό υλικό στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης. Περίπου 15 θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μεμονωμένους συντρόφους την ώρα που αποχωρούσαν από την περιοχή και τους χτύπησαν. Την επόμενη μέρα μετά από κάλεσμα της ΟΚΔΕ, πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην γειτονιά των Μετεώρων με συμμετοχή οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αναρχικών συλλογικοτήτων και κατοίκων της περιοχής. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, οι οργανώσεις του εργατικού κινήματος δεν φιμώνονται και οι φωνές του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού δεν έχουν θέση στις γειτονιές μας.

Το αστικό πολιτικό σύστημα με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό νομιμοποιεί την δράση φασιστικών συμμοριών που σε αγαστή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό θέλουν να επιβάλλουν εσαεί το βάρβαρο μνημονιακό καθεστώς. Τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. και κάθε είδους φασιστικής ομάδας αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και απαραίτητο συμπλήρωμα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που με βασικούς πυλώνες τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια καταστέλλουν το εργατικό κίνημα. Η πάλη για να τσακιστεί ο φασισμός δεν είναι υπόθεση κανενός «συνταγματικού τόξου» της Βουλής, ούτε των θεσμών της αστικής δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Μόνο ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό κίνημα μπορεί να περιορίσει και να τσακίσει τους φασίστες. Ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, οφείλει να μην επιτρέψει στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να το παίζουν «μπράβοι» στις γειτονιές και τα σχολεία μας.Πρέπει να συντρίψουμε κάθε ρατσιστική, εθνικιστική και μιλιταριστική φωνή, από όπου και αν προέρχεται.

– Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

–  Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/μετανάστες στις γειτονιές και τα σχολεία μας

– Ενότητα – Οργάνωση – Αγώνας παντού, για την κατάργηση των Μνημονίων, ενάντια στην απειλή του Πολέμου και του Εθνικισμού, για την ανατροπή της σημερινής άθλιας αντεργατικής κατάστασης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ