8 εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες φέτος και η λίστα δεν έχει τέλος


Την Τετάρτη 23/1,  43χρονος εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο στα Νέα Κερδύλια Σερρών όταν εκτελούσε εργασίες σε παιδική κατασκήνωση της περιοχής. Συγκεκριμένα ενώ δούλευε βρισκόταν επάνω σε στέγαστρο, αυτό κατέρρευσε παρασέρνοντας τον και τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24/1 θρηνήσαμε άλλον έναν εργαζόμενο στο Πέραμα, ο οποίος  ανασύρθηκε αργά το βράδυ νεκρός από δεξαμενή περισυλλογής καυσίμου σε διυλιστήριο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο 52χρονος  εργαζόμενος εντοπίστηκε στη δεξαμενή από τον υπεύθυνο ασφαλείας της βάρδιας, ο οποίος ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Με αυτές τις δύο εργατικές δολοφονίες της προηγούμενης εβδομάδας, οι νεκροί εργαζόμενοι εν ώρα εργασίας, από την αρχή του έτους ανέρχονται στους 8 με αντιστοιχία 1 θάνατος κάθε 3 μέρες!

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνουν την βαρβαρότητα του  Νέου  Συστήματος  Εκμετάλλευσης Εργασίας που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές, που μετατρέπει τους εργοδότες σε δεσπότες και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους, έρμαια στα χέρια των αφεντικών. Οι εργοδότες με την πλήρη στήριξη της άθλιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων μνημονιακών, πατούν στην κυριολεξία επί πτωμάτων εργαζομένων για να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα.  Η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ανελέητη εντατικοποίηση της εργασίας, η μαύρη και απλήρωτη εργασία, οι μισθοί πείνας και φυσικά οι εργατικές δολοφονίες αποτελούν τις νέες συνθήκες εργασίας στην νέα «μεταμνημονιακή περίοδο» του Τσίπρα.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να βάλουμε ένα φρένο! Να σταματήσουμε τις συνεχείς δολοφονίες των συναδέλφων μας, να διεκδικήσουμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας! Τα μνημόνια και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων σημαίνουν έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη. Να πολεμήσουμε με όπλο την αυτοοργάνωσή μας.  Να οργανωθούμε παντού με επιτροπές και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να διεκδικήσουμε ό,τι μας στερούν τόσα χρόνια και ακόμα παραπάνω. Να ανατρέψουμε την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλους τους αντεργατικούς-μνημονιακούς νόμους της. Να συντρίψουμε το μνημονιακό καθεστώς και όλους τους υπηρέτες του. 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ