Ανακοίνωση του ΣΜΕΘ για το νέο σύστημα διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

17 ΓΕΝΑΡΗ, 12μ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης χαιρετίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας καθηγητών δημόσιας εκπαίδευσης, μόνιμων και αναπληρωτών, ενάντια στη νομοθέτηση του «προσοντολόγιου» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να περάσει τις επόμενες ημέρες.

  Η τροπολογία-έκτρωμα που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει αλλάζει άρδην το σύστημα διορισμών στα δημόσια σχολεία, καθώς και τον τρόπο επιλογής αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών και δασκάλων.

  Με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να έχει κλείσει ήδη μια δεκαετία από την τελευταία χρονιά που πραγματοποιήθηκε, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να ζουν τη «μισή ζωή» της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η κυβέρνηση έρχεται τώρα να δώσει ακόμα ένα καθοριστικό χτύπημα στα επαγγελματικά μας δικαιώματα αλλά και στο ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.

  Το προσοντολόγιο επί της ουσίας μειώνει τη βαρύτητα της προϋπηρεσίας σαν αναπληρωτής στα κριτήρια διορισμού, ενώ πριμοδοτεί κάθε είδους μεταπτυχιακό, σεμινάριο, επιμόρφωση …κάθε είδους «χαρτί» που ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να πληρώνει για να παίρνει στην όλο και διευρυνόμενη αγορά της εκπαίδευσης. Ακόμα και για το ίδιο το πτυχίο, βάζει σαν κριτήριο το βαθμό, καταργώντας  έτσι κάθε έννοια αξίας του.

  Βάζει  τους νέους αλλά και τους παλιούς εκπαιδευτικούς σε ένα ατελείωτο κυνήγι «προσόντων» (οι πίνακες θα αλλάζουν κάθε δύο χρόνια), διαλύοντας κάθε έννοια ενιαίου δικαιώματος μας.

  Το ΣΜΕΘ εκπροσωπεί εκείνο το κομμάτι των εκπαιδευτικών που βιώνει καθημερινά τις συνέπειες των μνημονίων, την αδιοριστία, την αμφισβήτηση των πτυχίων του. Οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα δεν τσιμπάμε στα ψέματα της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμιά αξιοκρατία δεν καθιερώνεται με το προσοντολόγιο. Η επίθεση αυτή, δεν είναι μια τυχαία κίνηση, αλλά βασικό κομμάτι μιας συντονισμένης επίθεσης στην εργασία. Ο βασικός σκοπός της είναι να ξεφορτωθούν από τα σχολεία τους «παλιούς» και «ακριβούς» καθηγητές, που ακόμα διατηρούν κάποια δικαιώματα, όχι φυσικά για να μπουν «νέοι» και «άξιοι», αλλά για να ισοπεδωθούν  οι όροι εργασίας στο δημόσιο σχολείο σε όρους εργασίας της ζούγκλας του ιδιωτικού τομέα, σαν αυτούς που βιώνουμε εμείς καθημερινά!

  Οι συνάδελφοι μας καθηγητές του δημόσιου τομέα έχουν ήδη ξεκινήσει έναν σημαντικό αγώνα, με τις απεργίες στις 11/1 και 14/1, παρά την προδοτική πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που δεν οργανώνουν τον αγώνα.  Είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου στην εκπαίδευση, αλλά και όλων των αδιόριστων να κάνουμε αυτόν τον αγώνα και δικό μας αγώνα.

 Το ΣΜΕΘ συμμετέχει στην Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων ενάντια στο «προσοντολόγιο», που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14/1, και καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να πυκνώσουν τις γραμμές της και να συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας. Όλοι μαζί, να αποτρέψουμε αυτό το χτύπημα στην εκπαίδευση και στα δικαιώματα μας. Απαιτούμε:

·           Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία

·           Ίσα δικαιώματα για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς

·           Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

Οδός: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος, 1ο γραφείο, στο ΕΚΘ ώρες λειτουργίας Τρίτη 10:30-12:30

τηλ: 2310-265 730 , e-mail: [email protected] , ιστοσελίδα: www.smeth.gr