Εργαζόμενος στον “ΝΗΡΕΑ” πνίγηκε εν ώρα εργασίας και εργαζόμενος ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά στο Πέραμα

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΠΝΙΓΗΚΕ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ

Στις 10/1 εργαζόμενος φύλακας, πατέρας 2 παιδιών πνίγηκε εν ώρα εργασίας σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του “ΝΗΡΕΑ” στο νησί Πεταλάς, απέναντι από τον Αστακό. Σύμφωνα με την  Επιτροπή Κατοίκων Αστακού, οι εργασιακές συνθήκες είναι άθλιες ενώ τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής ουσιαστικά ανύπαρκτα. Αναγκάζουν μάλιστα τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ταχύτητα 8 και 9 μποφόρ κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας.

Την ίδια μέρα, ένας 45χρονος ναυτικός (ειδικότητα ηλεκτρολόγος), μέλος του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ» που ελλιμενίζεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, τραυματίστηκε σοβαρά  στο δεξί του πόδι, μετά από πτώση του από κινητή σκάλα. Στο ίδιο πλοίο τον περασμένο Μάιο είχαν σημειωθεί άλλα δύο εργατικά ατυχήματα.

Οι εργοδότες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν νοιάζονται για τις ζωές των εργαζομένων και μας θεωρούν αναλώσιμους. Η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση και τα εξοντωτικά ωράρια, η ανασφάλιστη εργασία και οι μισθοί πείνας είναι μόνο λίγα κομμάτια από το πάζλ της φρίκης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Η μνημονιακή κυβέρνηση του Σύριζα και ο υπόλοιπος μνημονιακός συρφετός, τα δικαστήρια και τα ΜΑΤ κάνουν ό, τι μπορούν για να εφαρμόσουν καθολικά το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη» και  να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, την απάντηση πρέπει να δώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την αλληλεγγύη μας, τους μαχητικούς, ενωτικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας. Οργάνωση και αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας. Να επιβάλλουμε στους εργοδότες την τήρηση των κανόνων και μέτρων ασφάλειας.

–                                           

Αντεπίθεση των Εργαζομένων