Ένας ακόμα κρατούμενος νεκρός – Η “Δικαιοσύνη” τους και τα μνημόνιά τους δολοφονούν

Ένας ακόμα κρατούμενος νεκρός – Η “Δικαιοσύνη” τους και τα μνημόνιά τους δολοφονούν

Στις 25 Δεκεμβρίου πέθανε ένας ακόμα κρατούμενος  27 χρονών στο πειθαρχείο της Δ΄ Πτέρυγας του Κορυδαλλού. Είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά . Είναι ένας άκομη θάνατος από τους πολλούς τα τελευταία χρόνια, όπου σε νεαρές ηλικίες πεθαίνουν κρατούμενοι από “παθολογικά” αίτια χωρίς να τους πηγαίνουν καν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Είναι ένα διαρκές έγκλημα των μνημονίων και της αστικής δικαιοσύνης, που ουσιαστικά έχει μετατρέψει τις φυλακές σε κρεματόρια. Μέσα σε μια κατάσταση διαρκούς παραβίασης των στοιχειώδων δικαιωμάτων αξιοπρεπούς διαβίωσης,με φυλακές που έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια από άποψη υγιεινής, θέρμανσης, σίτισης. Πράγμα που εκφράζει την εκδικητική μανία της αστικής δικαιοσύνης και του αστικού κράτους ενάντια στους αδύναμους, ενώ έχουν και τη θρασσύτητα να αποκαλούν αυτά τα μεσαιωνικά κολαστήρια “σωφρονισμό”.

Μέσα στις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, οι φυλακές δεν είναι τίποτα λιγότερο από το πως αντιμετωπίζουν τα μνημόνια, η αστική τάξη, η εγκληματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αστικές-μνημονιακές δυνάμεις και η ταξική δικαιοσύνη όλους τους κατατρεγμένους που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα ξέρασε βίαια στο περιθώριο. Από τη μία πασίγνωστοι μαυραγορίτες αποφυλακίζονται εν μία νυκτί, διεφθαρμένοι πολιτικοί πέφτουν στα μαλάκα ή και φεύγουν από τη χώρα χωρίς να δώσουν λογαριασμό, κοινοί απατεώνες του χρηματιστηρίου προβάλλονται στα κανάλια σαν να μην συμβαίνει τίποτα και οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής είναι τόσα χρόνια έξω. Από την άλλη, είναι αναγκασμένοι να βίωσουν μία κόλαση όσοι δίνουν αγώνα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, όσοι αγωνίζονται ή έκαναν παρέα με όσους αγωνίζονται ενάντια στο σύστημά τους (Ηριάννα) ή και να σκοτώνονται εν ψυχρώ από μπάτσους και κανίβαλους μαγαζατορες (Ζακ Κωστόπουλος) και ουσιαστικά να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι τους, επειδή είναι αστυνομικοί και φασίζοντες μικροαστοί.

Η άγρια εξοντωτική μανία απέναντι στους κρατούμενους είναι ένα κομμάτι της επίθεσης στο σύνολο της εργατικής τάξης και ένα κομμάτι του μέλλοντος των περισσοτέρων εργαζόμενων, άνεργων και νέων, αν δεν στείλουμε τις μνημονιακές κυβέρνήσεις ,την αστική δικαιοσύνη και το αστικό κράτος τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Παλέυοντας για μια ριζική ανατροπή, για μια εργατική και επαναστατική διέξοδο, για μια κυβέρνηση των εργαζομένων που θα ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό.