Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης: Οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια, Τρίτη 23/10

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

2310-265 730,  e-mail :  [email protected], ιστοσελίδα : www.smeth.gr

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

 Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου εκδικάζεται,  σε δεύτερο βαθμό, η δίωξη που είχε ασκήσει ο εργοδότης των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «Μπαχαράκη», κατά μελών του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).

Ο εργοδότης, με σκοπό την παρεμπόδιση των κινητοποιήσεων  που πραγματοποιούνταν το σχολικό έτος 2011 – 2012 προκειμένου να επαναπροσληφθεί ο παράνομα απολυμένος καθηγητής Γ.Π. και να του δοθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του,  υιοθέτησε μια ακραία τακτική  κατά των μελών της διοίκησης του ΣΜΕΘ  και του απολυμένου εργαζόμενου,  με  μπαράζ μηνύσεων, αγωγών και διώξεων .

Η λυσσαλέα προσπάθεια του εργοδότη  των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα του Σωματείου,  αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες λόγω της ανάπτυξης ενός μεγάλου κύματος αλληλεγγύης και συμπαράστασης,  που ανέλαβε τη στήριξη και την ανάδειξη του αγώνα μας, αντιδρώντας σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις  κατά του εργατικού κινήματος .

Το Σωματείο μας επέβαλε, με την δράση του, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την καταβολή των αποδοχών, τόσο στον απολυμένο εργαζόμενο, όσο και στους υπόλοιπους  εργαζομένους στις εταιρείες του ομίλου «Μπαχαράκη».

 ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  

 ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 9πμ