Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει της τριμερής συνάντησης του υπ. Εργασίας για την απόλυση των τριών διανομέων από το πατσατζίδικο ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Δελτίο τύπου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει της τριμερής συνάντησης του υπ. Εργασίας παρουσία του γεν. γραμματέα  Α. Νεφελούδη για την απόλυση των τριών διανομέων από το πατσατζίδικο ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Παρασκευή 12/10 στις 10:30 πμ στα κεντρικά γραφεία του ΣΕΠΕ (Φράγκων 14)

Συνάδελφοι –ισσες με τις δεκάδες μοτοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κτλ, τον αγώνα μας στον δρόμο, καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και τους υπευθύνους να ασχοληθούν με αυτά:

Την προηγούμενη Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπ. Εργασίας με τον γενικό γραμματέα Α. Νεφελούδη στον οποίο θέσαμε τα προβλήματα των διανομέων φαγητού και συνολικά των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού (επέκταση κλαδικής σύμβασης, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, το θέμα των καταχρηστικών απολύσεων τριών συναδέλφων μας από το εστιατόριο-πατσατζίδικο ΤΣΑΡΟΥΧΑ) και λάβαμε τις παρακάτω απαντήσεις-δεσμεύσεις:

  • Για τις απολύσεις θα διενεργηθεί τριμερής συνάντηση παρουσία του ίδιου του γ.γ. στη Θεσσαλονίκη (ορίστηκε στις 12/10 στη Θεσσαλονίκη).
  • Για την κλαδική σύμβαση του Επισιτισμού (Δ.Α) δέσμευση για την μετατροπή της σε υποχρεωτική για όλο τον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού. (Παρότι θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ΣΣΕ δεν μας καλύπτει στο μισθολογικό, αποτελεί μια καλή βάση στο χάος και την ανασφάλεια που επικρατεί στον κλάδο μας).
  • Για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας θα εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος του υπ. Εργασίας που απορρέει από την υπάρχουσα νομοθεσία και θα διασαφηνίζει ότι οι εργοδότες του κλάδου είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στους διανομείς το μεταφορικό μέσο, τις βενζίνες και τον εξοπλισμό και τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε περίπτωση μη εφαρμογής αυτών.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους διανομείς φαγητού, τους υπόλοιπους συνάδελφους του Κλάδου (μάγειρες, μπουφετζήδες, σερβιτόρους κτλ), ενόψει της συνάντησης με το γ.γ. του υπ. Εργασίας για την τριμερή και την εξέλιξη των υπολοίπων αιτημάτων μας:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τηλ. Επικοινωνίας 6982268508

Ακούστε εδώ την μαργαρίτα Κουταλάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τα προβλήματα των διανομέων