Άλλοι δυο νεκροί στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων–δολοφονιών

2018: φτώχεια, εξαθλίωση και εργατικές δολοφονίες

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Με διάθεση νικητή και απόλυτη βεβαιότητα δήλωσε ο Τσίπρας ότι ο χρόνος που έρχεται θα είναι  ορόσημο για τη χώρα. Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε. Ωστόσο η ρητορική αυτή του Τσίπρα και της κυβέρνησης μοιάζει τουλάχιστον χυδαία και προκλητική, όταν έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Με τον ερχομό του νέου έτους προσθέτονται άλλοι δυο νεκροί στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων–δολοφονιών.

Ο 51χρονος Η.Ζ., εργαζόμενος στο δήμο Λυκόβρυσης–Πεύκης, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στις 23 Οκτώβρη 2017, όταν το απορριμματοφόρο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του . Ο 51χρονος είχε διακομισθεί στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε μετά από πολύωρη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή. Την Τετάρτη 3/1 άλλος ένας εργάτης δήμου έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς. Ο 54χρονος εργαζόμενος στο δήμο Αμφίπολης Σερρών σκοτώθηκε την ώρα που μαζί με συνάδελφό του πραγματοποιούσαν εργασίες σε φρεάτιο βάθους 4 μέτρων.

Αυτά τα δυστυχήματα δεν είναι  τυχαία, είναι τα αποτελέσματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που το σάπιο σύστημά τους έχει ανάγκη για την επιβίωση του. Πέρα από κάθε ρητορική και παραμύθια της κυβέρνησης και κάθε μνημονιακού, το 2018  να γίνει  η χρονιά ορόσημο για την εργατική τάξη, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Μέσα από τους αγώνες μας την αυτοοργάνωση, την αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη μας να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μια και καλή το παράλογο και σάπιο σύστημά τους. Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα κοινωνία δίκαιη, που θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών, που θα παράγει για τις δικές μας ανάγκες.

Aντεπίθεση των Εργαζομένων