Aλληλεγγύη στην Παλαιστίνη! Όλοι σήμερα 8/12, 18:00, στην πορεία από το Σύνταγμα στην αμερικανική πρεσβεία

Ενάντια στον Πόλεμο και τους Ιμπεριαλιστές Εμπρηστές του

Κάτω η σιωνιστική κατοχή – Ελεύθερη, Ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Να τσακίσουμε τη νέα επίθεση των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή

Βόμβα μεγατόνων έριξαν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ στην έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά ταραγμένη και εύφλεκτη Μέση Ανατολή, ανακοινώνοντας τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τη μεταφορά εκεί της πρεσβείας τους. Μετά από τις επεμβάσεις τους στο μέτωπο της Συρίας και τις ήττες που δέχτηκαν εκεί τα σχέδιά τους, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του στην περιοχή επανέρχονται, απειλώντας με νέο χάος, πολέμους, λουτρό αίματος τους λαούς. Πρέπει να κινητοποιηθούμε παντού για να τους σταματήσουμε!

Η δίκαιη οργή του παλαιστινιακού λαού ξεχειλίζει, καθώς βλέπει ότι παρά τις υποχωρήσεις και τις υποσχέσεις ο πόθος του για ανεξάρτητη πατρίδα απειλείται να συντριβεί οριστικά, ότι ο ίδιος οδηγείται στην εξόντωση. Ήδη από την «στροφή» που εγκαινίασε ο Τραμπ προς την όλο και πιο ανοιχτή αντιπαράθεση με το Ιράν (και η οποία σήμαινε για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και μια πλήρη επανενεργοποίηση του Ισραήλ για τον έλεγχο της περιοχής), οι σιωνιστές αρπάζουν όλο και πιο πολύ τη γη των Παλαιστινίων με εποικισμούς, τους εγκλωβίζουν σε μια ασφυξία όπου δεν μπορούν να ζήσουν. Μια τεράστια διαδήλωση συγκλόνισε εχθές 7/12 τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι Παλαιστίνιοι έχουν κηρύξει γενική απεργία. Ξέσπασαν συγκρούσεις με  Ισραηλινούς στρατιώτες, τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι 4 από πραγματικά πυρά. Μια Νέα Ιντιφάντα είναι πολύ πιθανό ότι θα ξεσπάσει – όλη μας η υποστήριξη πρέπει να δοθεί για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού!

Το «τέρας» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού λυσσομανάει, γίνεται όλο πιο πολεμοκάπηλο και επικίνδυνο. Οι τυχοδιωκτισμοί του στη Συρία έγιναν μπούμερανγκ, καθώς προσπάθησε να πετύχει τους στόχους του σπέρνοντας ένα χάος «όλων εναντίον όλων» και βέβαια υποστηρίζοντας τους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους. Έχοντας αποτύχει, αντιμετωπίζει την παρουσία στην περιοχή ισχυρών ανταγωνιστών (Ρωσία, Ιράν αλλά και Κίνα). Για να αποτρέψει μια στρατηγική ήττα, δεν διστάζει να φουντώσει τη φωτιά νέων πολέμων, με την επιστράτευση των πιο αιματοβαμμένων, αντιδραστικών καθεστώτων. Με αυτά τα σχέδια (και με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό) στοιχίζεται πλήρως ο ελληνικός καπιταλισμός, με πρωτεργάτες τους Τσίπρα–Καμμένο–Κοτζιά, νέους γύρους εξοπλισμών, πιο μεγάλες αλλά και νέες βάσεις, όλο και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών – με τον  «άξονα» (μαζί με την Κύπρο) δικτατόρων, πολεμοκάπηλων και φονιάδων: Ισραήλ, Αίγυπτος, Σ. Αραβία! Μας βάζουν στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, ακόμα και «τυφλών» χτυπημάτων.

Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου κρέμεται πάνω από τους λαούς της περιοχής. Απλώνεται σε όλο τον κόσμο, από την αγιάτρευτη κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού/ιμπεριαλιστικού συστήματος. Μόνη διέξοδος ο κοινός, διεθνιστικός αγώνας του εργατικού κινήματος και των λαών της περιοχής: ενάντια σε εξοπλισμούς και πόλεμο – για να φύγει το ΝΑΤΟ και όλες οι βάσεις – ενάντια σε ιμπεριαλιστές και αντιδραστικές αστικές τάξεις – για μια επαναστατική διέξοδο, μια σοσιαλιστική ένωση, που θα βάλει τέλος στα σφαγεία του πολέμου και της προσφυγιάς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ