Μνημονιακό έγκλημα στη Δυτική Αττική

Μνημονιακό έγκλημα στη Δυτική Αττική

Μια τραγωδία δίχως τέλος ζει από την Τετάρτη 15/11 η Δυτική Αττική. Από την έντονη βροχόπτωση και την πλημμύρα που ακολούθησε έχουμε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 16 νεκρούς, 4 αγνοούμενους, εκατοντάδες τραυματίες και εκτοπισμένους, τρομερές καταστροφές σε σπίτια και δημόσιες υποδομές.

Είναι γεγονός ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είναι και αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν 100% και ότι όταν αυτά εκδηλώνονται θα υπάρχουν αντικειμενικά καταστροφές. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια και πολύ μακριά από αυτό που έγινε στη Δυτική Αττική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει η λαϊκή ρήση: “όπου φτωχός και η μοίρα του”. Και όσο πιο φτωχός είναι κάποιος τόσο πιο άσχημο το μέλλον του επιφυλάσσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά από τις πλημμύρες καταστρέφονται πάντα οι πιο φτωχές γειτονιές.

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, η άναρχη δόμηση, τα καμένα δάση, τα μεγάλα δημόσια έργα (εθνική οδός, Αττική οδός κ.α.) που έγιναν χωρίς να πληρούν τους βασικούς περιβαλλοντικούς προς όφελος των εργολάβων είναι οι βασικοί λόγοι για την τραγωδία. Για το τεράστιο μέγεθος και να φτάσουμε να έχουμε τουλάχιστον 16 νεκρούς από έντονη βροχόπτωση λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας έχουν ευθύνη όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Τα “πλεονάσματα” τους είναι αυτά που πάγωσαν τα δημόσια έργα και αποψίλωσαν το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση από εργαζόμενους καθιστώντας αδύνατη την όποια συντήρηση των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους συγγενείς των θυμάτων και στους πληγέντες. Απαιτούμε την άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση όλων των πληγέντων της καταστροφής. Να γίνουν προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και να ξεκινήσουν άμεσα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και σε όσες περιοχές έχουν ανάλογο πρόβλημα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ