Επιτροπή για την Αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου στη Θήβα – Δελτίο τύπου

 Στις 7/10 έγινε η ανοιχτή Επιτροπή για την Αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Θήβας. Πριν από περίπου ένα χρόνο η προτομή του Παντελή Πουλιόπουλου αφαιρέθηκε (μάλλον κλάπηκε) από τη θέση της . Ο Δήμος Θηβαίων το 2006 με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης και της περιοχής έκανε το ελάχιστο για τον Παντελή,  τοποθετώντας (επί δημαρχίας Θανάση Σκούμα) την  προτομή του στη συμβολή των οδών Μπέλλου και Θρεψιάδου.

Η επιτροπή απαρτίζεται από μέλη πολιτικών οργανώσεων, αγωνιστών από την Θήβα και συγγενών του Παντελή Πουλιόπουλου. Στη συνάντηση της συμμετείχαν ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, ο Βασίλης  Κουτουλούλης εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας με την παράταξη Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση κ.α. 

Ύστερα από την παρέμβαση της επιτροπής ο δήμαρχος της Θήβας δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει οικονομικά ο Δήμος για την αναστήλωση της Προτομής μέσα στον Δεκέμβρη. Η επιτροπή ξεκίνησε ήδη μια καμπάνια πληροφόρησης για το έργο της ηγετικής φυσιογνωμίας του εργατικού κινήματος και μεγάλου θεωρητικού του επαναστατικού μαρξισμού. Ακόμη στη συνάντηση αυτή η επιτροπή αποφάσισε να απευθυνθεί σε Σωματεία, Συλλόγους, κοινωνικούς φορείς της περιοχής,  καθώς και  παρεμβάσεις σε Μ.Μ.Ε. τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.

 Όλοι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία, πρέπει να τιμήσουμε τον Π. Πουλιόπουλο, που για τα ιδανικά του ελληνικού και παγκόσμιου  εργατικού κινήματος   έδωσε την ζωή του. Πρέπει  όλοι οι κάτοικοι  της Θήβας αλλά και της γύρω περιοχής  να βοηθήσουμε στην Επιτροπή  και όσοι θέλουμε να συμμετέχουμε και να συμβάλουμε όπως μπορούμε  στην αποκατάσταση του μνημείου προς τιμή της μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου.

 –

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

– 

Τηλ. επικοινωνίας: Γιώργος Αποστολόπουλος (Θήβα), 6978353438Βαγγέλης Κιτσώνης (Αθήνα)   6984697263 ,Γιάννης Φουφουδάκης  (Αθήνα) 693927613