ΣΣΠ: Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα 16 και 18/9

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
 

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

Σάββατο 16/9 
Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη :  11:00  Άγαλμα Βενιζέλου

  Δευτέρα 18/9 
 Αθήνα: 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Γιάννενα: 18:00 Νομαρχεία Ιωαννίνων


Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών μετά από την  διακοπή λόγω καλοκαιριού. Πρόκειται για μία δίκη η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της χρυσής αυγής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις φανερώνουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψη τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, αλλά και το κίνημα που ακολούθησε και έδωσε μια δυναμική απάντηση, οδηγώντας του φασίστες πίσω στις τρύπες τους. 

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν άνηκαν στην Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσης της από την φασιστική – ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συγκυβερνούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.  

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει την ποινή του σε κατοίκων περιορισμό, την ίδια στιγμή που αγωνιστές του κινήματος και φιλικά τους πρόσωπα τιμωρούνται αβάσιμα και με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων (π.χ. Ηριάννα – Περικλής).

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης – αφεντικών και να αρχίζει πάλι δειλά να δοκιμάζει τις δυνάμεις τις (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα και πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος και των αγώνων, τότε οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!

  • Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html#more