ΣΣΠ: Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 9/9

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ:

Συγκέντρωση Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Το καλοκαίρι τελείωσε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το success story του Τσίπρα, περί ανάπτυξης και εξόδου στις αγορές, δεν είναι παρά μόνο μια εικονική φούσκα που κινδυνεύει να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας κάθε άλλο παρά δείγμα «επιτυχίας» είναι. Βιομηχανίες και επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει πλέον το κυρίαρχο μοντέλο απασχόλησης, η κοινωνική κρίση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η οποιαδήποτε «ανάπτυξη» αποτελεί ένα ψέμα, και βασίζεται στην αφαίμαξη των εργαζομένων και των φτωχών, μέσω των υπέρογκων φόρων, της αύξησης του ΦΠΑ, της περικοπής μισθών και συντάξεων, της μείωσης των κρατικών δαπανών για υγεία και παιδεία κ.ο.κ.

          Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τον Μάιο ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο ψηφίστηκε νέος νόμος για τα πανεπιστήμια, με βασική στόχευση την διάλυση των πτυχίων, το κλείσιμο δεκάδων σχολών και τμημάτων (ιδιαίτερα της επαρχίας), την εξάπλωση των διδάκτρων σχεδόν σε όλα τα μεταπτυχιακά κ.α. (βλ. σχετική προκήρυξη της ΣΣΠ) και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο θα μπει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όμως το χειρότερο είναι ότι δεν έχει περάσει ούτε μισός χρόνος και η επόμενη αιματηρή αξιολόγηση είναι στα σκαριά.

Οι κανίβαλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους πειθήνιους εντολοδόχους όλων των μνημονιακών δυνάμεων, κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης», ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα!!! Ήδη με το προηγούμενο πολυνομοσχέδιο κατήργησαν την κυριακάτικη αργία, ωστόσο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα συνολικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο. Οι μέχρι τώρα εξαγγελίες τους δείχνουν να έχουν ως στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν τα σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιήσουν και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. O ελληνικός καπιταλισμός για να επιβιώσει, χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από κάθε εργαλείο της. Άλλωστε, η προσπάθεια αυτή για ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες για τους εργαζόμενους, έχει ήδη ξεκινήσει με τις δεκάδες κατάπτυστες αποφάσεις των δικαστηρίων (βλέπε π.χ. αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αποφάσεις Αρείου Πάγου).

          Την ίδια περίοδο οι εστίες πολέμου στην γειτονιά μας πληθαίνουν και αναζωπυρώνονται. Η κατάσταση στην μέση Ανατολή (εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Κατάρ κλπ) έχει ενταθεί ιδιαίτερα, αναδεικνύοντας τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και την βαθιά κρίση που διέρχεται το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να πείσει του ιμπεριαλιστές ότι αποτελεί έναν «πόλο σταθερότητας» στην περιοχή και επιζητεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, συμμαχώντας με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Όχι σταθερότητα αλλά μόνο κινδύνους φέρνει αυτή η πολεμοκάπηλη στάση για τους λαούς της περιοχής μας, καθώς η συνολική κατάσταση δείχνει να σπρώχνει ξανά την ανθρωπότητα προς τον όλεθρο γενικευμένων πολέμων. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Κοινή πάλη των λαών, εργατικός διεθνισμός!

Απέναντι στον πόλεμο, στην κοινωνική καταστροφή που ζούμε και στις νέες επιθέσεις που έρχονται, απαιτείται σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Η λογική της ανάθεσης ή της αναβολής του αγώνα, δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους μνημονιακούς που εναλλάσσονται στην εξουσία, ούτε από τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων. Μακριά από δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές εκλογικών μετώπων, να κάνουμε την ενότητα πράξη μέσα από τους κοινούς αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η γενιά μας δεν θα γίνει η γενιά της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης! Το μέλλον μας θα το καθορίσουμε εμείς και ο μόνος τρόπος είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Βασισμένοι στην αυτοοργανωσή μας και με πίστη στις δικές μας δυνάμεις να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά, με ένα σχέδιο αγώνων διαρκείας που θα περιλαμβάνει καταλήψεις, δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις. Μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς, και που θα βάλει τα θεμέλια για μια διαφορετική κοινωνία, που δεν θα βασίζεται στην εκμετάλλευση και στο κέρδος, αλλά στην κάλυψη των αναγκών όλης της κοινωνίας.

  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
  • Κάτω τα Μνημόνια παλιά και νέα.- Κάτω όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις
  • Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ – Διαγραφή του Χρέους
  • Πάλη ενάντια στον πόλεμο. Έξω οι βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις και πολέμους των ιμπεριαλιστών