Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου, στο Μονολίθι  Πρέβεζας, το 15ο  Αντικαπιταλιστικό Camping που διοργάνωσαν η ΟΚΔΕ, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση.
Η συμμετοχή στο Camping ήταν εμφανώς αυξημένη, με σημαντική την παρουσία πολλών νεαρών συντρόφων, γεγονός που δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια.
Μετά από μια χρονιά με πολλές πολιτικές εξελίξεις και σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα και διεθνώς, η διάθεση για πολιτική ανάλυση της κατάστασης ήταν μεγάλη.
Στις κεντρικές πολιτικές συζητήσεις αναπτύχθηκαν 4 θέματα:
1. Η απειλή του Πολέμου και η απάντηση του εργατικού κινήματος. Η όξυνση των κρίσης, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων.

 Η διάλυση της Συρίας και η εκρηκτική αποσταθεροποίηση της περιοχής.
 Ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και η ανάγκη ενός αντιπολεμικού κινήματος και μιας διεθνιστικής πολιτικής.
2. 50 χρόνια από τη Χούντα των Συνταγματαρχών: Η μεταπολεμική εξέλιξη του ελληνικού καπιταλισμού. Ο ρόλος των ιμπεριαλιστών. Κοινωνική-πολιτική κρίση και ταξικοί αγώνες. Η χρεοκοπία της πολιτικής των ρεφορμιστών ΕΔΑ/ΚΚΕ – Διδάγματα για το εργατικό κίνημα.
3. Η προσφορά της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στην Τέχνη.
4. Η κατάσταση στην Αριστερά σήμερα. Η ανάγκη μιας επαναστατικής πολιτικής.
Σε όλες τις εκδηλώσεις έγιναν λεπτομερείς εισηγήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις, τοποθετήσεις κλπ.
Ακόμα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, της Αντεπίθεσης των Εκπαιδευτικών, της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης, της Μαθητικής Αντεπίθεσης, όπου έγινε απολογισμός της παρουσίας των παρατάξεων στους χώρους τους, ανταλλαγή εμπειριών και ένας σχεδιασμός επέμβασης και δράσης για τη νέα χρονιά.
Στο Camping, συμμετείχαν και συντρόφισσες από τη Γαλλία και την οργάνωση Lutte Ouvrière (Εργατική Πάλη), παρουσιάζοντας σε δικό τους εργαστήριο την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη Γαλλία, τις εμπειρίες από τους αγώνες και την παρέμβαση της οργάνωσής τους.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης μουσικές βραδιές και αφιερώματα σε καλλιτέχνες, προβολές ταινιών, κ.α. Ξεχωριστές ήταν οι βραδιές αφηγηματικού παραμυθιού και η εκδρομή στο Νεκρομαντείο και την παραλία Αλωνάκι. Πολύ σημαντική και με μεγάλη συμμετοχή ήταν η λειτουργία του παιδότοπου με δημιουργικές δραστηριότητες και προβολές επιλεγμένων ταινιών για τους μικρούς μας φίλους. Το μπαρ και το εστιατόριο του Camping λειτούργησαν αυτοοργανωμένα, με βάρδιες των ίδιων των συμμετεχόντων στο Camping.
Ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους και φίλους της ΟΚΔΕ για την επιτυχημένη διεξαγωγή και αυτού του Camping και δίνουμε ραντεβού για το 16ο Αντικαπιταλιστικό Camping. Με περισσότερες εμπειρίες και μεγαλύτερη διάθεση για συζήτηση, ψυχαγωγία και ποιοτικές διακοπές!
Ελπίζουμε ο πλούτος των συζητήσεων, τα συμπεράσματα από αυτές αλλά και από τη συνολική λειτουργία του Camping να φανούν χρήσιμα για την παρέμβαση και τα δύσκολα πολιτικά μέτωπα που έχουμε μπροστά μας. Η ΟΚΔΕ αξιοποιώντας και αυτήν την εμπειρία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, βασιζόμενη στην αυτοοργάνωση και τους αγώνες, για να ξεμπερδέψουμε με τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους, για να επιβάλλουμε τις λύσεις και το δίκιο μας, για μια κοινωνία Σοσιαλιστική.