ΣΣΠ: Ανεπιθύμητος ο εκβιαστής του ελληνικού λαού Γιούνκερ στο ΑΠΘ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟ ΑΠΘ

Μετά από πρόταση του Πρύτανη ΑΠΘ, Περικλή Α. Μήτκα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής σχολής του ΑΠΘ,την Πέμπτη 13 Ιουλίου, «ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στην πρωταρχία των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της πρυτανείας.

Ο Γιούνκερ, να θυμίσουμε, είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας αυθεντικός εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, πρωτεργάτης των δολοφονικών μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης, των πολιτικών που μας οδηγούν καθημερινά στην εξαθλίωση και τον θάνατο. Είναι ο εκβιαστής του ελληνικού λαού κατά την περίοδο του 2015 και του δημοψηφίσματος, ο «γδάρτης» του ελληνικού λαού, ο εμπνευστής της περίφημης συμφωνίας και του καταστροφικού 3ου Μνημονίου που ψήφισαν παλιοί και νέοι μνημονιακοί.

Η απόφαση της πρυτανείας, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αλητεία των διορισμένων μνημονιοτζιχαντιστών πρυτάνεων  όπως ο Μήτκας. Δείχνει ακόμη την γελοία και αγωνιώδη προσπάθεια κάθε είδους υπηρετών των μνημονίων να μας πείσουν ότι το μνημονιακό καθεστώς είναι σταθερό και κραταιό. Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το πρόσφατο ξέπλυμα των λαομίσητων Μητσοτάκη και Παπαδήμου από τα ΜΜΕ και της παρασημοφόρησης του χουντικού Ν. Μέρτζου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπ. Εξωτερικών. Αποτελεί και μία τοποθέτηση για τον τρόπο με τον οποίο οραματίζονται το πανεπιστήμιο  εν αναμονή του καταστροφικού νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και το οποίο στοχεύει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ελληνική νεολαία δήλωσε τη θέση της ξεκάθαρα το 2015 με το ισοπεδωτικό 85% υπέρ του ΟΧΙ. Θα το δηλώσουμε ξανά και όσο πιο βροντερά γίνεται: Είναι Ανεπιθύμητος! Είναι ανεπιθύμητος εντός του χώρου που ρημάζεται από την υποχρηματοδότηση που οι πολιτικές του επιβάλλουν. Είναι ανεπιθύμητος από τις οικογένειές μας, από τους γονείς μας που βρεθήκαν υπερχρεωμένοι, άνεργοι και ταπεινωμένοι, από τα μικρά μας αδέρφια που λιποθυμούν στα σχολεία. Είναι ανεπιθύμητος από εμάς, γιατί το όραμα του για το μέλλον μας είναι η ανεργία, τα εργασιακά δικαιώματα κάτεργου και ο πόλεμος. Είναι ανεπιθύμητος εκεί  όπου το φοιτητικό κίνημα πάλεψε και παλεύει για τα δικαιώματα του, για να απαλλαγεί  από τις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης. Στο πανεπιστήμιο που ο ίδιος και οι υποτακτικοί του καθημερινά διαλύουν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ και οι υπηρέτες του, σαν τον Μήτκα, που πρόθυμα εφαρμόζουν τα μνημόνια στην παιδεία και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν Γιούνκερ να πατήσει στο Πανεπιστήμιο μας. Η ειρωνεία και ο χλευασμός της επίσκεψης αυτής δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Πρέπει να βρει ένα πανεπιστήμιο κλειστό. Ένα πανεπιστήμιο κλειστό, όχι με τον τρόπο που αυτός θέλει να κλείσει μια για πάντα, αλλά από τους ίδιους τους φοιτητές. Ένα πανεπιστήμιο κλειστό για αυτόν και το σινάφι του, ανοιχτό για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όποιον έχει ανάγκη για σίτιση και δωρεάν σπουδές. Για όποιον εναντιώνεται στους εκβιασμούς της Ε.Ε., στα μνημόνια, και τους υποτακτικούς τους. Σε όποιον επιθυμεί να παλέψει για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα δίδακτρα, στην διάλυση των πανεπιστημίων και της κοινωνίας.  Το να κάνει ανενόχλητος τη βόλτα του στο ΑΠΘ, είναι σαν να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές που θέλουν τα πανεπιστήμια διαλυμένα και εμάς καταδικασμένους στην εξαθλίωση.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2017/06/blog-post_17.html