Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Αλληλεγγύη στον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ και τους απεργούς της «Κώστας Γεωργίου ΑΕ»

Αλληλεγγύη στον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ και στους απεργούς της «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.».

Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εργοδότης 

            Στις 25 Μαϊου απολύθηκε, με γελοία αφορμή, ο Ασίφ Μαχμούντ, εργάτης από το Πακιστάν, που εργαζόταν στη βιομηχανία πλαστικών και χάρτινων σακουλών με την επωνυμία «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.», στον Αυλώνα. Όταν ο Μαχμούντ πήγε να ζητήσει το χαρτί της απόλυσης και το πιστοποιητικό υγείας, δέχθηκε επίθεση με βρισιές και βιαιοπραγίες από τον εργοδότη και τον γιο του μέχρι που  παρενέβησαν άλλοι εργαζόμενοι για να τους χωρίσουν. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εργάζονται περίπου 80 εργάτες, στην πλειονότητά τους από το Πακιστάν. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, δουλεύουν διαρκώς υπό το καθεστώς ύβρεων και απειλών, σε χώρους ανθυγιεινούς, χωρίς τη στοιχειώδη τήρηση του ωραρίου, χωρίς διαλείμματα, επτά μέρες τη βδομάδα, με απλήρωτες υπερωρίες.

            Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία και την Πέμπτη 1 Ιουνίου συνέστησαν σωματείο για να αντιμετωπίσουν συλλογικά τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Προχώρησαν σε απεργία διάρκειας  που οργανώνονται μέσα από μαζικές συνελεύσεις . Οι απεργοί  εργάτες  μας δείχνουν τον δρόμο!!

Τα αιτήματα τους είναι:

  • Όχι απολύσεις όποτε θέλει το αφεντικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία
  • Όχι κάμερες και μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς.
  • Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Όχι δουλειά την Κυριακή. Ανάπαυση.
  • Πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών.
  • Καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες.»

            Ο Ασίφ Μαχμούντ είναι ένα από τα πάμπολλα περιστατικά ισοπέδωσης της αξιοπρέπειας του εργαζομένου που εξαπολύουν οι εργοδότες, περιστατικά που πλέον συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Οι μετανάστες είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της εργατικής τάξης. Στην εποχή των βάρβαρων μνημονίων, όμως, έχουμε μετατραπεί όλοι ξανά σε δούλους και η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζει σε βάρος μας. Η εργοδοτική βία απέναντι στους μετανάστες είναι η ίδια βία που αργά ή γρήγορα θα καλεστούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των εργατών και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, απεργίες, καταλήψεις, να κατακτήσουμε ξανά τα δικαιώματά μας και να ανατρέψουμε όλη αυτήν τη κατάσταση επιβάλλοντας τις δικές μας λύσεις.    

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ