ΣΣΠ: Αθώωση των συλληφθέντων από την Διαδήλωση στις 6/12/12. Συγκέντρωση αλληλεγγύης 3 Μάρτη, 10πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αθώωση των συλληφθέντων από την Διαδήλωση στις 6/12/12

Να συντρίψουμε το κράτος έκτακτης ανάγκης


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

3 Μάρτη στις 10πμ  στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης 

Στις 6 Δεκέμβρη 2012 η αστυνομία της τότε χουντικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνέλαβε 5 συναγωνιστές που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένα χρόνο μετά οι 2 από αυτούς (1 φοιτητής κι 1 μαθητής) δικάστηκαν με ψεύτικες κατηγορίες σε μια δίκη-παρωδία, η οποία έμοιαζε να είχε τελεσιδικήσει πριν καν ξεκινήσει. Το προεδρείο καταδίκασε τους συναγωνιστές-συναδέλφους μας χωρίς καν να τους επιτρέψει να απολογηθούν(!) ενώ ο εισαγγελέας προσπάθησε να εκμαιεύσει την μεταμέλεια του μαθητή για την συμμετοχή του στη διαδήλωση.  Για αυτή την «αξιόποινη» για τους κρατικούς μηχανισμούς πράξη, οι συναγωνιστές μας καταδικάστηκαν σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τον φοιτητή και 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για τον μαθητή αντίστοιχα. Στις 2/3 δικάζεται η έφεση των συναγωνιστών μας.

Η δίκη αυτή φέρνει στις μνήμες μας το τερατώδες κράτος «Έκτακτης Ανάγκης» που προσπάθησε να επιβάλλει το μνημονιακό καθεστώς, απειλώντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας. Μας θυμίζει το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπολύονταν στους αγωνιστές και γενικότερα στο εργατικό-νεολαιίστικο κίνημα, μέσω των συμμοριών των ΜΑΤ, των δικαστηρίων και των ΜΜΕξαπάτησης, με χιλιάδες συλλήψεις, δίκες, δακρυγόνα και ξύλο.

Σήμερα όλες οι μνημονιακές δυνάμεις εντός και εκτός συνόρων, έχουν ήδη εξαπολύσει την επίθεσή τους, για να μας επιβάλουν ένα νέο μνημονιακό καθεστώς ακόμη πιο βάρβαρο, απάνθρωπο και χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα. Είναι ξεκάθαρο ότι η καταστολή και το κράτος έκτακτης ανάγκης πάνε χέρι χέρι με την πολιτική των μνημονίων που θέλουν να επιβάλουν οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι και οι υποτακτικοί τους (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας δεν σηκώνει εφησυχασμούς και αναβολές. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να παλέψει μέχρι το οριστικό ξήλωμα των μνημονίων και του κράτους «έκτακτης ανάγκης» αλλά και απέναντι σε κάθε περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.  Η υπεράσπιση των αγωνιστών από την καταστολή και των αγώνων μας από την ποινικοποίηση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασικός όρος για να μπορέσει το φοιτητικό κίνημα να παλέψει ενάντια στα μνημόνια, για να σταματήσει τη διάλυση της παιδείας.  Πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους μας που δικάζονται στο εφετείο και κάθε άλλο συναγωνιστή που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του αστικού κράτους.

·       Άμεση αθώωση του συλληφθέντα συμφοιτητή μας

·       Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

·       Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ   ΠΑΛΗ