Μαθητική Αντεπίθεση: Έφοδος της ασυνομίας σε κατειλημμένα σχολεία στη Λαμία – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας!
Μαζικές καταλήψεις σε όλα τα σχολεία – όχι στην αστυνομοκρατία!

Σήμερα 21/10 τα ξημερώματα, αστυνομικοί με παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας, προσήγαγαν 10 μαθητές και έναν γονιό που βρισκόταν εκεί, τους οποίους οδήγησαν στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας και το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου προσήγαγαν τέσσερις μαθητές. Το φοβερό “έγκλημα” αυτών των μαθητών ήταν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις κακές υποδομές του σχολείου και τις αυθαιρεσίες της διεύθυνσης. Τελικά ύστερα από παρέμβαση γονέων και συμμαθητών τους οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρόλα αυτά αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία να συνταχτούν δικογραφίες και να τους αποδοθούν κατηγορίες.
Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης της νεολαίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται σε συνέχεια του εγγράφου της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης που εκδόθηκετο Νοέμβρη του 2015 (δόθηκε ξανά “προληπτικά” από διευθυντη σχολείου της Θεσ/κης στο Σύλλογο Γονέων). Το έγγραφο απειλεί πως η κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων αποτελεί πράξη που διώκεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη, καθώς και ότι οι γονείς των μαθητών σε περίπτωση που δεν αποτρέψουν τους μαθητές, από τη διάπραξη του παραπάνω “αδικήματος” θα κατηγορηθούν για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
Αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία. Αποτελούν μία συνειδητή προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνω των μαθητών, εκφοβισμού και καταστολής του μαθητικού κινήματος. Γιατί μας φοβούνται! Τρέμουν τώρα πως με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία -που θα είναι και η ταφόπλακά της- θα μας βρουν μπροστά τους! Στα σχολεία, στις γειτονιές, στους δρόμους να παλεύουμε μαζί με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας, την ισοπεδωση της κοινωνιας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αναπάντητη η βία και η καταστολή με την οποία θέλουν να φιμώσουν τη νεολαία. Θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα σχολεία για την αποκατάσταση των ατομικών και συλλογικών μας ελευθεριών. Για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε! Πρέπει να οργανωθούμε στα σχολεία μας και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επίθεση με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις και περισσότερες καταλήψεις για να μπορέσουμε να καταργήσουμε τους βάρβαρους νόμους τους
στην πράξη.


– Καμιά κατηγορία στους συμμαθητές μας – έξω η αστυνομία από τα σχολεία!
– Μαζικές καταλήψεις σε όλα τα σχολεία – ενάντια στο νέο λυκειο/στη διάλυση του
δημόσιου σχολείου
– Νεολαία-Εργαζόμενοι κοινοί αγώνες να ανατρέψουμε τα καταστροφικά μέτρα στην εκπαίδευση, στα “εργασιακά” και όλα τα Μνημόνια

21-10-2016


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ