Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα – δολοφονία διανομέα φαγητού στη Ζάκυνθο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ/ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ‏

Την περασμένη εβδομάδα, στη Ζάκυνθο, ένας 19χρονος διανομέας φαγητού, ο Μιχάλης Τζαβαλάς, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα εργασίας. Αυτό το περιστατικό, δεν είναι μεμονωμένο και τυχαίο, ούτε πρόκειται για ένα θάνατο χωρίς υπεύθυνο και αιτία. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια δολοφονία! Στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και ειδικότερα σε συναδέλφους διανομείς, καθημερινά συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα. Αποκλειστικοί ηθικοί αυτουργοί είναι οι εργοδότες και η κυβέρνηση Τσίπρα (και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις), που εφαρμόζουν τόσα χρόνια επάνω μας μια επίθεση άνευ προηγουμένου στα εργασιακά δικαιώματά μας, με μια πρωτοφανή εντατικοποίηση της εργασίας, απόρροια των μνημονίων.

Όπως γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά, οι συνθήκες εργασίας, στους χώρους δουλειάς μας, είναι τραγικές. Ειδικότερα, για τους διανομείς φαγητού, όπου οι εργοδότες, πιέζουν να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο αποτελεσματικοί, με εξαντλητικά ωράρια, έχοντάς μας ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους, με δικές μας βενζίνες και μηχανάκια, πληρώνοντάς μας ένα ξεροκόμματο στην καλύτερη περίπτωση, με συνέπεια όλη αυτή η εντατικοποίηση να οδηγεί σε ατυχήματα – δολοφονίες συναδέλφων. Με τα νέα αντεργατικά μέτρα τα οποία κυβέρνηση και δανειστές θέλουν να κατεβάσουν προς ψήφιση μέσα στο Φθινόπωρο, η κατάσταση, θα οξυνθεί στο έπακρο. Με τα συγκεκριμένα μέτρα, θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν αυτήν την επίθεση, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους, για ένα ξεροκόμματο, χωρίς ίχνος δικαιώματος και κυρίως χωρίς την δυνατότητα αντίστασης, θέλοντας να σπείρουν ανάμεσά μας την διχόνοια και να μας ατομικοποιήσουν πλήρως.

Συνάδελφοι, για να σταματήσουμε αυτή την καθημερινή ζούγκλα που βιώνουμε, κινδυνεύοντας να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας στο τέλος της βάρδιας, πρέπει άμεσα να οργανωθούμε στο Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να δημιουργήσουμε παντού επιτροπές αγώνα, να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε σε μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, όπως των Άγγλων συναδέλφων πακετάδων. Μόνο συλλογικά και συναδελφικά θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα και να ξεκινήσουμε τη δικιά μας αντεπίθεση, για να κερδίσουμε πίσω όσα δικαιώματα μας έχουν αφαιρέσει στα χρόνια των μνημονίων.

Να παλέψουμε άμεσα για :

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ NΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ !

  • Να καταργήσουμε στην πράξη παλιά και νέα Μνημόνια.

  • 751 βασικό μισθό. Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας! Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων. Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους.

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας και στα εξαντλητικά ωράρια. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.

  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

https://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/2016/09/blog-post_49.html