Άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα

«Αυτό που θέλω τώρα να σας πω, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.»   Ναζίμ  Χικμέτ,  Μικρόκοσμος

Όλοι στις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, Πέμπτη 15 Απρίλη

Αθήνα 7μμ Προπύλαια, Θεσσαλονίκη 7μμ Καμάρα

Κατά τη διάρκεια απεργιακής διαδήλωσης στην Αθηνά στις 11/3, ημέρα Γενικής απεργίας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, η αστυνομία κατά τη συνήθη πρακτική της τον τελευταίο καιρό προέβη σε αθρόες προσαγωγές και 11 συλλήψεις διαδηλωτών. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια όπου απεργιακή διαδήλωση καταστέλλεται με αυτόν τον τρόπο και σε τέτοιο βαθμό.

Από τους 11 συλληφθέντες ένας νέος εργαζόμενος, ο 28χρονος καθηγητής κολύμβησης Μάριος Ζέρβας εδώ και ένα μήνα παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές κορυδαλλού με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.  Ο Μάριος κατηγορείται για ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Κατηγορίες εντελώς αβάσιμες αφού υπάρχουν φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης του που αποδεικνύουν την αθωότητα του και την ψευδομαρτυρία των αστυνομικών.

Η προφυλάκιση του Μάριου δεν είναι ένα τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό και έρχεται να προστεθεί  σε μία σειρά από ατέλειωτες παρόμοιες περιπτώσεις («ζαρντινιέρα»,«πράσινα παπούτσια», θ. Ηλιόπουλος, διαδηλωτής με πυτζάμες κ.α.) των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια. Η συνεχόμενη και διαρκώς αυξανόμενη, ποιοτικά και ποσοτικά, καταστολή δεν είναι κάποιο «βίτσιο» των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών ούτε προκύπτει από τις πράξεις κάποιων «κακών αστυνομικών». Πάει χέρι-χέρι με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την κόλαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είναι προ των πυλών. Ο «κουκουλονόμος» και το ιδιώνυμο, η επιστράτευση των τρομονόμων ενάντια σε διαδηλωτές και αγωνιστές, οι χαφιεδοκάμερες και τα νέα, υπερεξοπλισμένα σώματα της αστυνομίας, έχουν έναν μόνο στόχο: να τσακίσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, για να μας φορτώσει το κεφάλαιο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.  Ξέρουν πολύ καλά ότι η παρούσα κοινωνική κρίση δεν είναι καν διαχειρίσιμη από τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία τους και ότι σύντομα θα ξεσπάσουν αγώνες και κοινωνικές εκρήξεις παρόμοιες ή και μεγαλύτερες από  αυτήν του Δεκέμβρη του ’08. Αυτούς τους αγώνες θέλουν να αποτρέψουν, ποινικοποιώντας κάθε μορφή αντίστασης, καταργώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα εγκαθιστώντας ένα πραγματικά ολοκληρωτικό κράτος.

Σ’ αυτό το πογκρόμ της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των κρατικών μηχανισμών πρέπει να ορθώσουμε ένα πλατύ και μαχητικό κίνημα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και διωκόμενους. Όλοι εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα στον Μάριο Ζέρβα, για να τον βοηθήσουμε στον αγώνα του για ελευθερία, για να αποτρέψουμε παρόμοιες εξοντωτικές πρακτικές του κράτους απέναντι σε κάθε αγωνιστή.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ