Συμπαραστεκόμαστε στον Αγώνα των Εργαζομένων στις συγκοινωνίες (ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων)

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑ.ΣΥ

ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα σωματεία (ΗΣΑΠ – Μετρό – Τραμ) στη ΣΤΑ.ΣΥ δημιούργησαν την πρωτοβουλία Ενοποίησης  Του Αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Η Κυβέρνηση με την ψήφιση του 4ου μνημονίου, μετά και το ξεπούλημα των λιμανιών και με υπόδειξη των Ευρωπαίων τοκογλύφων-δανειστών, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ και της ΟΣΥ στο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας.Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν  Σύμβαση Εργασίας εδώ και 3 μήνες ενώ  η Κυβέρνηση μαζί με την διοίκηση της Εταιρείας υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με  στόχο την διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδώσει ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Την Τετάρτη 1/6/16 έγινε συντονιστικό 8 σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ και πάρθηκε απόφαση για αγώνα, με σχεδιασμό 15 ημερών με συνεχείς στάσεις εργασίας. Τα συνδικάτα στα λεωφορεία δεν συμμετέχουν σ’ αυτό τον κρίσιμο αγώνα καθώς οι ηγεσίες τους βρίσκονται υποταγμένες και σε πλήρη στοίχιση με τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ.

Ταυτόχρονα με τον αγώνα τους καλούν στο χτίσιμο μιας πρωτοβουλίας χτισίματος και ανάπτυξης ενός Ενιαίου Μετώπου αγώνα,ανεξάρτητο από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία καιζητούν την υποστήριξη και συμμετοχή των εργατικών συνδικάτων.

Η Αντεπίθεση Των Εργαζομένων συμπαραστέκεται και χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή και καλεί όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποίηση (ΟΛΠ-ΟΛΘ, Σιδηροδρόμους, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κ.λ.π.) να συμμετάσχουν και να γενικεύσουν τους αγώνες τους.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα σχέδια κυβέρνησης-δανειστών για το εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν. Να εμπνευστούμε από τους μαχητικούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Γαλλία και στο Βέλγιο και να προχωρήσουμε σε μια Γενική Απεργία Διαρκείας που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και αυτούς που τα εφαρμόζουν. Να δημιουργήσουμε την δική μας κυβέρνηση την Κυβέρνηση Των Εργαζομένων, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών και όχι μιας χούφτας εργοδοτών και τραπεζών.

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑ
– ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
– ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αντεπίθεση των Εργαζομένων