Τρίτη 1/12, 18:00. Αντιπολεμική – αντιμπεριαλιστική διαδήλωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όχι στον πόλεμο και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών

Κάτω η τρομοϋστερία και το κράτος έκτακτης ανάγκης 

Αλληλέγγυη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Όλοι/ες στην αντιπολεμική – αντιμπεριαλιστική – διεθνιστική διαδήλωση

Αθήνα: Τρίτη 1/12, 18:00 στα Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 1/12, 18:00 στην Καμάρα

Τη στιγμή που στη Συρία εντείνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί με ισχυρή συμμετοχή Γαλλίας, ΗΠΑ, Ρωσίας – την ώρα που η ένταση αυξάνεται, με την αντιπαράθεση Τουρκίας, Ρωσίας– με το Ισλαμικό κράτος να μην αντιμετωπίζετε χωρίς χερσαία επέμβαση – ενώ κάθε υποδομή έχει διαλυθεί οδηγώντας τους μισούς Σύριους σε αναγκαστική μετανάστευση (11 εκατομύρια μετακινήθηκαν, τα 5 εκτός Συρίας)  – η ΕΕ συζητεί και εφαρμόζει πολιτικές απαγόρευσης εισόδου μεταναστών στην ΕΕ, επιδιώκοντας να απαλλαγεί από τις συνέπειες των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της στη Μ. Ανατολή ως σύμμαχος των ΗΠΑ. Μια πολιτική που συνεχίζει με την αυξανόμενη στρατιωτική της συμμετοχή στο συριακό πόλεμο και στις επεμβάσεις στην Αφρική. Η διάλυση κρατών και κοινωνιών σε Μ. Ανατολή και Αφρική λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, έχει δημιουργήσει τη μαζική μετανάστευση το 2014 και ιδίως το 2015. Αρκετά πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έχουν έρθει στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο, με βασική τους κατεύθυνση την Γερμανία όπου έχουν περάσει περίπου εννιακόσιες χιλιάδες άνθρωποι. Με την συνέχιση του πολέμου, πολλά εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν προς την Ευρώπη και τα κύματα προσφύγων σχεδιάζετε να «παγιδευτούν» στη Νότια Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα.

Όλοι συνένοχοι

Το 2015 ήταν φανερό πως η συνέχιση για πέμπτο χρόνο της σύγκρουσης στη Συρία, απέλπισε εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες που ζουν πρόχειρα σε Λίβανο, Ιορδανία, Τουρκία και τους οδήγησε μαζικά στην απόφαση να φύγουν προς τα «ειρηνικά» εδάφη της Ευρώπης. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και γνωστή. Ωστόσο αντί για οργανωμένη βοήθεια στους πρόσφυγες, όλες οι κυβερνήσεις όρθωσαν διάφορα εμπόδια απέναντί τους, με μόνο στόχο να τους αποθαρρύνουν.

Η Τουρκία άφησε τα παράλιά της ανεξέλεγκτο τσιφλίκι των δουλεμπόρων που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, βγάζοντας μαύρο χρήμα δισεκατομμυρίων ευρώ. Έτσι διώχνει ένα βάρος από πάνω της! Η ελληνική κυβέρνηση ντροπή της Αριστεράς, στρουθοκαμηλίζοντας, δεν άνοιξε δρόμο στον Έβρο ρίχνοντας το φράχτη για να υπάρχει ασφαλή διέλευση των μεταναστών. Έτσι, άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να θαλασσοπνίγονται καθημερινά, μετατρέποντας το Αιγαίο σε νεκροταφείο (4.000 περίπου νεκροί φέτος στη Μεσόγειο). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας τη γραμμή της ΕΕ για αποθάρρυνση των μεταναστών, αφού τους μεταχειρίζεται σαν ζώα, στοιβαγμένους για μέρες, που η ζωή τους εξαρτάται από τη δράση αλληλέγγυων εθελοντών – τους βάζει σε λεωφορεία (πλούτισαν τα ΚΤΕΛ) και τους παρατάει στην ερημιά της Ειδομένης (σύνορα με ΠΓΔΜ) για να συνεχίσουν το Γολγοθά τους. Εκεί η μόνη κρατική παρουσία είναι η αστυνομία και τα ΜΑΤ. Τα υπόλοιπα (διατροφή, ιατρική φροντίδα, ένδυση, κ.λπ.) παρέχονται με πολύ περιορισμένες δυνατότητες από αγωνιστές του κινήματος και διάφορες ΜΚΟ. ΜΚΟ αμφιβόλου ταυτότητας και χρηματοδότησης, που ανέλαβαν εργολαβία την υποκατάσταση των ανύπαρκτων κρατικών μηχανισμών, δημιουργώντας συχνά πολλά προβλήματα.

Αυτές τις μέρες η «πόρτα» για τους μετανάστες αρχίζει να κλείνει. Αφού Νοτιοανατολικοί ευρωπαίοι συμπεριφέρθηκαν απάνθρωπα, αρνούμενοι να δεχτούν πρόσφυγες και σηκώνοντας φράχτες – τώρα στο πρότυπο της Ουγγαρίας φράχτες εμφανίζονται και σε Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ κατ’ εντολή της ΕΕ, ενώ πλέον επιτρέπεται να περνάνε μόνο Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί. Όλες οι άλλες εθνικότητες κόβονται και συγκεντρώνονται κυρίως στην Αθήνα, είτε πιεζόμενοι να γυρίσουν πίσω, είτε ψάχνοντας άλλο δρόμο διαφυγής. Η «πόρτα» θα συνεχίσει να κλείνει για τους μετανάστες και θα κλείσει οριστικά μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ (Γερμανίας) και Τουρκίας. Προμήνυμα ήταν η Βαλκανική συνάντηση στο Ζάγκρεμπ με κάλεσμα Σλοβενίας-Κροατίας, όπου αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη διέλευση σε άλλες εθνικότητες μεταναστών και να στήσουν φράχτες ελέγχου.

Την Ελλάδα προορίζουν για το ρόλο του στρατόπεδου συγκέντρωσης μεταναστών. Ήδη ζήτησαν να αυξήσουμε από 50 σε 100 χιλιάδες τους μετανάστες που θα φιλοξενήσουμε και βλέπουμε!

Ματωμένα παζάρια

Στην διαπραγμάτευση ΕΕ και Τουρκίας για το θέμα των προσφύγων, συμφώνησαν οι μετανάστες να μένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς στην Τουρκία. Για αυτό το λόγο θα δοθούν στην Τουρκία 3 δις (η Ελλάδα θα συνεισφέρει 30 εκατομ). Ταυτόχρονα οι Τούρκοι ζητούν και παίρνουν επιτάχυνση των συζητήσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ένα ακόμα βασικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης θα είναι ο έλεγχος του Αιγαίου. Οι Γερμανοί θα ζητήσουν να αναπτυχθούν δυνάμεις της FRONTEX στο Αιγαίο με διευρυμένες εξουσίες ενώ προφανώς και οι Τούρκοι θα ζητήσουν αυξημένη ελευθερία κυκλοφορίας στο Αιγαίο για να περιπολούν! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προφανώς θα κάνει ότι της πει η Μέρκελ, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα.

Έτσι, ελπίζει να απαλλαγεί η ΕΕ από τους μετανάστες, μετατρεπόμενη σε ένα οργουελικό φρούριο με φράχτες, ένοπλες περιπολίες, στρατό και αστυνομία παντού. Σε αυτό το σχέδιο η Ελλάδα του Τσίπρα θα μετατραπεί σε στρατοκρατούμενη ζώνη, κυματοθραύστης των προσφυγικών κυμάτων, φθηνό στρατόπεδο συγκέντρωσης για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που θα καταφέρνουν να περνούν από Αιγαίο και Μεσόγειο.

Αντιπολεμικό Κίνημα – Έμπρακτη Αλληλεγγύη

Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπερτονίζει την σαπίλα και το φασιστικό υπόβαθρο του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος της ΕΕ, όπου πολιτικές επιβάλουν οι αγριάνθρωποι των Τραπεζών και των Χρηματιστηρίων. Η κυρίαρχη προπαγάνδα για Μετανάστες/«τρομοκράτες», δίνει βήμα στην ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική σε όλη την Ευρώπη. Από τη Λεπέν ως τη Χρυσή Αυγή επιδιώκουν να φοβίσουν τις λαϊκές τάξεις με τον «μετανάστη εγκληματία», ώστε να στρέψουν την ταξική πάλη ενάντια στα Μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα – σε εθνικιστικές, ρατσιστικές, διαιρετικές για το εργατικό κίνημα ιδέες και απόψεις.

– Καθήκον μας είναι να μην επιτρέψουμε τις ιδέες του «μίσους» να επικρατήσουν. Αντιθέτως να γιγαντώσουμε την πρακτική μας αλληλεγγύη στους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας για να σώσουμε τις ζωές τους.

– Να συνεχίσουμε τον αγώνα για πτώση του φράχτη στον Έβρο και κάθε φράχτη σε όλη την Ευρώπη. Να ανατρέψουμε την εφαρμογή των σχεδίων στρατιωτικοποίησης του Αιγαίου και σταδιακά όλης της χώρας και της Ευρώπης με άλλοθι την τρομοκρατία.

– Να παλέψουμε για τη μόνη ριζική λύση στο πρόβλημα, δηλαδή την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Συρία, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Σύριοι για το μέλλον τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να επιδιώξουμε άμεσα την έναρξη αντιπολεμικών-αντιιμπεριαλιστικών-αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων και απεργιών, ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΕΕ, ΗΠΑ, Ισραήλ. Να τσακίσουμε την κυβέρνηση και όλες τις αστικές δυνάμεις που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε μνημονιακούς δουλοπάροικους και την Ελλάδα σε προτεκτοράτο – στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.                          

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ