Συλλήψεις για τους Απεργούς, στο απυρόβλητο η Εργοδοσία (Ανακοίνωση για την καταστολή της απεργίας στον όμιλο “Ζούρα” στη Θεσσαλονίκη)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συλλήψεις για τους Απεργούς, στο απυρόβλητο η Εργοδοσία

Τα χαράματα του Σαββάτου 21/11 λίγο μετά τις 4.30 π.μ, έγινε μαζική και σχεδιασμένη επέμβαση των ΜΑΤ και δυνάμεων της ΟΠΚΕ, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Συνεργαζόμενων Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων «ΖΑΒΕΛ», στην Νεοχωρούδα Θεσ/νικης, συμφερόντων του ομίλου «Ζούρα» με την γνωστή επωνυμία «Χάρμα». Μετά από καταγγελία της εργοδοσίας, οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 άτομα, απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλληλέγγυους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη Διοικήσεων Σωματείων και Ομοσπονδιών καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά από μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης ενώ το απόγευμα του Σαββάτου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι εργαζόμενοι των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων του Ομίλου Ζούρα, μάχονται πανελλαδικά εδώ και καιρό, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενάντια στις απολύσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η εργοδοσία θέλοντας να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις των εργαζομένων χτύπησε την απεργία με την βοήθεια των δυνάμεων καταστολής και της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά καθώς παρόμοια περιστατικά έγιναν και σε άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Επίσης η εργοδοσία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πετύχει τον στόχο της όπως μπράβους με όπλα, δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού και «εξαγορά» εργαζομένων κλπ.

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Παρόμοια συνέβησαν και στα Γιάννενα με τους εργαζόμενους της εταιρίας Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. καθώς και άλλες επιχειρήσεις που όμως δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα. Όλα αυτά σηματοδοτούν:

Την επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που βίωσε ο ελληνικός λαός στην προσπάθειά του να αντισταθεί στα μνημόνια, καθόλη την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της Σαμαροβενιζελικής χούντας και που οι άθλιοι νεομνημονιακοί του Τσίπρα επαναφέρουν με ακόμη πιο σκληρότερο τρόπο. Εξάλλου, πώς αλλιώς θα εφαρμόσουν το 3ο Μνημόνιο που μόνο Τέρας μπορεί να χαρακτηριστεί, ιδίως όταν το πολιτικό τους προσωπικό (βλ κρίση στην Ν.Δ αλλά και κυβερνητική κρίση) βρίσκεται σε μεγάλη κρίση; Παράλληλα με την καταστολή των αγώνων επανέρχονται οι διώξεις και καταδίκες εργαζομένων και όσων αντιστέκονται στα μνημόνια με τους εισαγγελείς και δικαστές να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο δείχνοντας «υπερβάλλοντα ζήλο».

Την προετοιμασία του εδάφους, για την ψήφιση του αντιαπεργιακού νόμου με την αλλαγή του ν. 1264 για τη συνδικαλιστική νομοθεσία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, με στόχο τον περιορισμό ή ακόμη και την απαγόρευση των απεργιών. Ως γνωστών τα γεγονότα προηγούνται και μετά επικυρώνονται με την νομοθεσία. Είδη οι εργοδότες έχουν ξεσαλώσει προσπαθώντας με την τρομοκρατία και διάφορες μεθοδεύσεις να επιβάλουν ένα σκηνικό νεκροταφείου στους χώρους εργασίας, ώστε να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν.

Την ενίσχυση και επέκταση ενός σκηνικού τρόμου, εθνικισμού και ρατσισμού και στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τα γεγονότα με τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι, (που μόνο στόχο έχει να κάμψει τις πρόσφατες και δυναμικές αντιστάσεις των ευρωπαίων εργαζομένων που εναντιώνονται στην γενίκευση των μνημονιακών πολιτικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) ώστε να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό, στην λογική του «διαίρει και βασίλευε» για να αλλάξουν την στάση έμπρακτης αλληλεγγύης που δείχνει υπέρ των προσφυγικών μαζών όπου αυτή την στιγμή δοκιμάζονται σκληρά.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση, ενίσχυση και η επέκταση των αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε σχολεία και σχολές ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια, στην τρομοκρατία κυβέρνησης, κράτους και εργοδοτών, στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που αδυνατεί ακόμη και να αναπαραχθεί.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ