ΣΣΠ: Όχι στην έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών – Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τρίτη 24/11, 18:00: Συγκέντρωση στην ιταλική πρεσβεία

Σάββατο 28/11: Διαδήλωση 12:00 στο Μοναστηράκι

Το πρωί της 12ης Νοέμβρη (μέρα Γενικής Απεργίας) αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα κάνουν εφόδους σε σπίτια 5 φοιτητών και τους συλλαμβάνουν. Οι συλλήψεις έγιναν με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης μετά από απαίτηση του ιταλικού κράτους. Την ίδια μέρα με παρόμοιες κατηγορίες συνελήφθησαν και 5 άτομα στην Ιταλία. Η μόνη “κατηγορία” που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές είναι ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση “No Expo” την Πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο και ότι “εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια”. 

Με βάση αυτά και χωρίς την ύπαρξη δικογραφίας οι ελληνικές δικαστικές αρχές καλούνται να αποφασίσουν για την έκδοση των 5 φοιτητών για να δικαστούν στην Ιταλία. Μέχρι τη συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών τους επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η παρουσία τους 3 φορές(!) την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

Τα τελευταία χρόνια με την όξυνση της καταστολής και την εμφάνιση του Kράτους Έκτακτης Ανάγκης έχουμε βιώσει συλλήψεις, καταδίκες και στοχοποίηση εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) αγωνιστών. Αρκεί απλά η συμμετοχή σε μία απεργία ή κινητοποίηση για να βρεθεί κάποιος στα κρατητήρια και τα δικαστήρια. Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν στοχοποιηθεί ιδιαίτερα οι νέοι (μαθητές, φοιτητές κ.λπ.) και γενικά όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ωστόσο, παρόλα τα δεδομένα, προκαλεί εντύπωση η τέτοιας έντασης κινητοποίηση αστυνομίας και δικαστικών αρχών με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, επειδή απλά κάποιοι “εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια”. Αυτό την ίδια στιγμή που οι ίδιες διατάξεις μένουν ανενεργές για τους Χριστοφοράκους, άλλους καταχραστές και μεγαλόσχημους της αστικής τάξης. Γι αυτές τις εξελίξεις φέρει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία τηρούν σιγή ιχθύος για την υπόθεση.

Η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και των απάνθρωπων πολιτικών του απαιτεί την πλήρη επανεμφάνιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης για να καταπνίξει τις αντιστάσεις και τους αγώνες εναντίον του. Οι λεγόμενοι “αντιτρομοκρατικοί νόμοι”, τα “ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης” και οι υπόλοιπες αντιδραστικές διατάξεις έχουν κύριο στόχο το κίνημα και όσους αγωνίζονται. Η περίπτωση των 5 φοιτητών αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για αγωνιστές του κινήματος.

Σε μια σκοτεινή εποχή όπου αντιδημοκρατικές αναδιπλώσεις καραδοκούν είναι αναγκαία η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τους 5 αγωνιστές φοιτητές. Το φοιτητικό κίνημα και οι σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση, οι φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στις δράσεις αλληλεγγύης και τις διαδηλώσεις. Όλοι μαζί να να καταστήσουμε σαφές στις δικαστικές αρχές και την κυβέρνηση ότι η τρομοκρατία τους δε θα περάσει κανένας από τους αγωνιστές δεν θα αφεθεί μόνος στα χέρια των ελληνικών ή ιταλικών αρχών.

Απαιτούμε:

– Να σταματήσει κάθε ενέργεια έκδοσης των 5 φοιτητών

– Να σταματήσει η δίωξη εναντίον τους

– Να καταργηθούν οι τρομονόμοι και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2015/11/5.html#more