Ιωάννινα: Η τρομοκρατία αφεντικών & κυβέρνησης δε θα περάσει. Αλληλεγγύη στους απεργούς της “Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.” (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.»

Λίγες μέρες πριν την Γενική Πανεργατική Απεργία, οι εργαζόμενοι-απεργοί της Γενικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα, βιώνουν την απόλυτη τρομοκρατία και βαρβαρότητα από τους μηχανισμούς καταστολής, εντολοδόχους της μνημονιακής πολιτικής και της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Το εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.» στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων (υπο)λειτουργεί εδώ και καιρό κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής. Σαν να μην έφτανε αυτό, η επαίσχυντη εργοδοσία, προχώρησε σε απολύσεις 17 εργαζομένων και σε μειώσεις μισθών από τις 2 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι αντιστεκόμενοι στο καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας με όπλο την απεργία, ήρθαν αντιμέτωποι και με τα ΜΑΤ, τη βία του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και της μνημονιακής πολιτικής που προσκυνάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Δικαστήριο υπερασπιζόμενο το «δίκιο» του εργοδότη, έκρινε παράνομη την Απεργία και τις κινητοποιήσεις των Απεργών της Γενικής Ανακύκλωσης που παλεύουν ενάντια στην εκμετάλλευση της εργοδοσίας, η οποία εμπλέκεται σε διάφορα σκάνδαλα, όπως και στην ύποπτη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Με απόφαση του Εργατικού Κέντρου προς τον δίκαιο αυτό αγώνα, η Απεργία συνεχίστηκε. Την Τετάρτη το πρωί, όμως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους Απεργούς στην πύλη του εργοστασίου με σκοπό να καταπνίξουν την κινητοποίηση. Και οι 8 προσαγωγές εργαζομένων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες συλλήψεις, ενώ η δίκη ορίστηκε για τις 6 Απριλίου 2016.

Αυτή η τακτική τρομοκράτησης δεν εκπλήσσει κανέναν πια. Είναι μέρος του τερατώδους κράτους έκτακτης ανάγκης που έχουν οικοδομήσει παλιές και νέες συγκυβέρνησεις–τρόικα, του μνημονιακού καθεστώτος που έχει τσαλαπατήσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, την απάντηση πρέπει να δώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε!  Για να επιβάλλουμε στην πράξη τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ